Fudbal

Mančester siti savladao Sporting u Lisabonu sa 5:0

Komentari

Autor: Euronews

15/02/2022

-

22:54

Mančester siti savladao Sporting u Lisabonu sa 5:0
Mančester siti savladao Sporting u Lisabonu sa 5:0 - Copyright Tanjug/ AP Photo/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Mančester sitija savladali su ekipu Sportinga u Lisabonu sa u okviru nokaut faze Lige šampiona.

Poveli su gosti već u osmom minutu pogotkom Rijada Mareza. Kevin de Brujne je proigrao Alžirca u petercu Sportinga, a ovaj je rutinski poslao u nebranjenu nrežu. Isprva je gol poništen, ali je nakon VAR asistencije ipak utvrđeno da Belgijanac nije bio u nedozvoljenoj poziciji i sudija Srđan Jovanović je pokazao na centar.

Vođstvo je duplirao Bernardo Silva u 17. minutu meča. Nakon jedne loše izbijene lopte, Portugalac je natrčao i raspalio volej i tako postigao zaista fenomenalan pogodak. Lopta se od prečke odbila u gol, neodbranjivo.

Treći pogodak bio je delo talentovanog Fila Fodnea. IGrao se 32. minut kada je levonogi mezista praktično iz peterca sa zemlje zatresao protivničku mrežu. Rijad Marez je poslao loptu sa desnog boka, a defanzivci Sportinga su očajno reagovali i tako omogućili Fodenu ta se upiše u strelce.

Već u 44. minutu bilo je 4:0. Ponovo je Bernardo bio strelac, kada je iskoristio povratan pas Rahima Sterlinga i bez mnogo problema savladao golmana Antonija Adana.

Drugo poluvreme nastavljeno je u istom ritmu. Mančesterski tim je u 49. minutu došao i do petog gola, ali je on poništen zbog ofsajda. De Brujne je centirao na drugu stativu tražeći sjajnog Bernarda Silvu, koji je glavom savladao golmana. Ipak, bio je u nedozvoljenoj poziciji. 

Međutim, samo deset minuta kasnije gosti su došli do petog pogotka. Rahim Sterling je u 59. minutu dobio pas od Bernarda na nekih dvadeset metara, pa se namestio i sjajno pogodio donji levi ugao gola domaćina.

Do kraja nije bilo previše šansi, jer su i jedni i drugi samo čekali poslednji zvižduk. Revanš meč biće odigran sledeće srede od 21.00 na stadionu u Mančesteru.

Sporting Lisabon: Adan - Rikardo Esgajo, Koates, Gonkalo Injasio - Poro, Palinja, Mateuš Nunjez, Mateuš Reiš - Sarabija (od 75. Tabata), Paulinjo (od 75. Slimani), Pedro Gonkalveš (od 51. Ugarte).

Mančester siti: Ederson - Kanselo, Ruben Dijaš, Laport, Stouns (od 61. Zinčenko) - Bernardo Silva, Rodri (od 73. Fernandinjo), De Brujne - Mahrez, Foden (od 61. Gundogan), Sterling.

Komentari (0)

Sport