Fudbal

Mbape nakon pobede: Igrač sam PSŽ-a i srećan sam zbog toga

Komentari

Autor: Euronews

15/02/2022

-

23:43

Mbape nakon pobede: Igrač sam PSŽ-a i srećan sam zbog toga
Kilijan Mbape - Copyright Tanjug/(AP Photo/Thibault Camus)

veličina teksta

Aa Aa

Kilijan Mbape ukrao je slavu golmanu Reala Tiboi Kurtoi u četvrtom minutu nadoknade kada je maestralnim prodorom i golom doneo pobedu Pari sen Žermenu u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona 1:0.

Bio je inspirisan as "svetaca" od starta, uništio je Karvahala, a na kraju i celu odbranu Reala.

"Sanjali smo o ovakvim noćima. Hteli smo da pobedimo, gurali su nas navijači sve do kraja i sve nam se isplatilo. Postoji revanš, razmišljaćemo o njemu kad za to dođe vreme", rekao je Mbape za "Kanal plus".

Gol spada u vrhunska dostignuća.

"U šesnaestercu napadač uvek ima kontrolu. Odbrambeni igrač pravi korak nazad, ja sam odlučio gde ću proći i uspeo sam da pošaljem loptu između Kurtoinih nogu".

Ništa nije gotovo, nastavio je as Parižana.

"Ne možete da ignorišete kontekst utakmcie. Pričamo o PSŽ i Realu, dva velika kluba. Biće u revanšu jedan sasvim drugačija utakmica."

Nije naseo Francuz na pitanje o transferu u Real.

"Ja sam igrač PSŽ i srećan sam zbog toga. Rekao sam i pre meča da ću dati sve od sebe za pobedu večeras. Postavljamo previše pitanja i govorimo mnogo lako o nekim stvarima. Ja igram fudbal, uspeli smo da pobedimo i moraćemo u Madridu da to uradimo još jednom kako bismo se na kraju radovali", rekao je Mbape.

Komentari (0)

Sport