Fudbal

Pari sen Žermen izgubio u Nantu: Nejmar postigao gol, pa postao tragičar

Komentari

Autor: Euronews

19/02/2022

-

23:04

Pari sen Žermen izgubio u Nantu: Nejmar postigao gol, pa postao tragičar
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Nanta su na svom stadionu na iznenađenje čitave fudbalske javnosti savladali ekipu PSŽ-a sa 3:1 u okviru 25. kola francuske Lige 1.

Domaći su imali fenomenalan start meča koji im je doneo beneficije tokom čitavih 90 minuta. 

Randal Kolo Muani je u četvrtom minutu iskoristio asistenciju Mozesa Simona i pogodio za 1:0.

Samo desetak minuta kasnije, Nant je uspeo da duplira prednost. Igrao se 16. minut kada je Kventin Merlin zatresao mrežu na asistenciju Osmana Bukarija.

U završnici prvog dela domaći su postigli i treći pogodak! Lopta je nakon kornera pogodila u ruku Đorđina Vajnalduma i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Ludovik Blas i pogodio, mada je Kejloru Navasu falilo malo da odbrani.

PSŽ je u drugom delu krenuo silovitu i u jednom momentu se nazirao preokret. Najpre je Nejmar u 47. minutu postigao sjajan pogodak, posle asistencije Lionela Mesija, da bi desetak minuta kasnije ispao tragičar.

Kilijan Mbape je oboren u šesnaestercu i sudija je bez razmišljanja pokazao na penal. Apija, koji je oborio Francuza, nije dobio drugi žuti karton za taj start, mada je bilo jasno da je trebalo da ga dobije.

Nejmar je preuzeo odgovornost, ali je očajno šutirao, te se propisno obrukao, ali još bitnije, propustio da vrati svoj tim u igru.

Do kraja PSŽ nije uspeo da zatrese mrežu i ostalo je 3:1. Ko zna šta bi bilo da je Brazilac bio ozbiljniji prilikom izvođenja jedanaesterca.

Komentari (0)

Sport