Fudbal

Selektor Belgije oprezan: Teško je reći kada će Azar biti spreman

Komentari

Autor: Euronews

08/06/2021

-

09:49

Selektor Belgije oprezan: Teško je reći kada će Azar biti spreman
Selektor Belgije oprezan: Teško je reći kada će Azar biti spreman - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Selektor belgijske reprezentacije Roberto Martinez govorio je o povratku na teren kapitena Edena Azara naglasivši da mu je cilj bio samo da vidi kako ulazi na teren.

Nakon dve sezone ispunjene povredama u Real Madridu, Azard je u 82. minutu utakmice protiv Hrvatske (1:0) ušao sa klupe i prvi put od novembra 2019. godine zaigrao za nacionalni tim .

"Cilj za Edena je bio samo da on bude na terenu", rekao je Martinez na konferenciji za medije nakon utakmice. "To je bio gotovo psihološki korak. Nije nam bilo bitno koliko će minuta igrati. Sada će morati da dobije više minuta. Sledeći korak biće na treningu i taj korak mora da preduzme bez rizika, na siguran način.

Martinez nije želeo da iznosi tačne prognoze kada bi ofanzivac mogao da se u potpunosti vrati na teren.

”Teško je reći kada će biti spreman, mislim da to zavisi od mnogih stvari. Važno je da je sada medicinski dobro. Želim da ga vidim srećnog, sa osmehom na licu i kako pravi razliku" izjavio je belgijski selektor.

Belgija u subotu igra meč prvog kola grupne faze protiv Rusije u Sankt Peterburgu. Preostali rivali u grupi su Danska i Finska.

Komentari (0)

Sport