Fudbal

Lil nemoćan u Londonu: Čelsi rutinski protiv šampiona Francuske

Komentari

Autor: Euronews

22/02/2022

-

22:57 >> 23:30

Lil nemoćan u Londonu: Čelsi rutinski protiv šampiona Francuske
Lil nemoćan u Londonu: Čelsi rutinski protiv šampiona Francuske - Copyright AP Photo/Ian Walton

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Čelsija savladali su na svom terenu Lil 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Aktuelni prvak Evrope, koji je pre nekoliko nedelja osvojio Svetsko klupsko prvenstvo, opravdao je ulogu favorita protiv šampiona Francuske.

Domaćin je poveo u sedmom minutu golom Haverca, koji je bio najviši u skoku posle kornera Zijeha.Iako se očekivalo da će rani pogodak otvoriti utakmicu, u prvom poluvremenu se nije menjao rezulatat, a meč se igrao uglavnom na sredini terena. 

Prva prilika za goste viđena je u 35. minutu, kada je Mandre pokušao sa 20 metara da iznenadi Mendija, ali je golman "plavaca" bio dobro postavljen. Ubrzo je usledila nova akcija Lila u režiji Sančesa, koji je odlično prošao po desnoj strani, ali je njegov šut završio iznad prečke.

Čelsi je u drugom poluvremenu zbog povreda Kovaćića i Zijeha, morao da napravi dve prinudne izmene, a umesto njih na teren su izašli Loftus-Čik i Nigez.

Igrao se 53. minut kada je domaćin mogao do novog pogotka, ali je pokušaj Alonsa zaustavio Čelik ispred svog golmana. Ipak, deset minuta kasnije "plavci" su povisli rezultat. Kante je povukao loptu sa svoje polovine, pretrčao čitav teren, a lakši posao pripao je Pulišiću, kome nije bilo teško da sa nekoliko metara postigne svoj šesti pogodak u elitnom takmičenju.

U nastavku susreta nije bilo uzbuđenja, pa je utakmica završena rezultatom iz 63. minuta.

Revanš meč je na programu 16. marta u Francuskoj.

Komentari (0)

Sport