Fudbal

Stanković pred 166. večiti derbi: Spremni smo, nemamo veći motiv nego sada

Komentari

Autor: Euronews

26/02/2022

-

12:39

Stanković pred 166. večiti derbi: Spremni smo, nemamo veći motiv nego sada
Stanković pred 166. večiti derbi: Spremni smo, nemamo veći motiv nego sada - Copyright Printscreen/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg 166. večitog derbija na stadionu ''Rajko Mitić'' (18.00, TV Arena Premium 1) da je njegova ekipa spremna za okršaj sa liderom Partizanom.

”Derbi je svetinja srpskog fudbala. Spremni smo za utakmicu koja može da okrene šampionat, da se vratimo u igru. O tome smo pričali u poslednja dva meseca i na pripremama. Derbi uvek nosi svoje zareze, svoju priču. Svaki derbi je poseban. U Crvenoj zvezdi uvek ima pritiska i uvek će ga biti. Nemamo veći motiv nego sada. Da, jurimo zaostatak, nije smak sveta. Mi smo kao klub i ekipa spremni za bilo koji izazov.”

Za glavnog sudiju derbija određen je Srđan Jovanović, koji sudi i mečeve Lige šampiona.

”On je sigurno naš daleko najbolji sudija i to se vidi i po težini utakmica koje dobija da sudi u Ligi šampiona, za klasu je iznad svih.”

Zdravstveni bilten je povoljan.

”Svi su spremni sem Nikolića i Stanića.”

Stadion je gotovo rasprodat, a iz Crvene zvezde su potvrdili da se tako nešto može očekivati u toku današnjeg dana.

”Očekujemo atmosferu onakvu kakvu Zvezda istirijski ima. Navijač Crvene zvezde zna da prepozna momenat i da uradi opštu mobilizaciju crveno-belih ljudi koji će zajedno s nama učestvovati u sutrašnjem meču. Sa te strane mirno spavamo.”

Partizan pred ovaj derbi ima pet bodova više.

”Nisam očekivao da će biti +5, mislim da to nije realna bodovna razlika. Partizan igra čvrsto, takmičarski, ne odustaje od svog načina igre i od svog bloka. Tako da ćemo mi gledati da isto tako odgovorimo jednom čvrstinom i jednim dobrim duelom na njihovu igru. Kompaktni su, na taj način svih 90 minuta muče protivnika, ne daju mu da se približi golu svojim blokom i iz tih brzih tranzicija uspevaju iz dve-tri šanse već da daju prvi gol. Znamo da će biti tvrda, teška i zahtevna utakmica.”

Aleksandar Katai rekao je da bodovna razlika, kao i pozicije na tabeli nisu toliko bitne jer je svaki derbi priča za sebe.

”Spremni smo za sutrašnju utakmicu. Bitno je da to pokažemo na terenu i da dobijemo. Bez obzira na bodovnu razliku i ko je prvi a ko drugi, derbi je derbi.”

Mirko Ivanić ističe da je najvažnije da Zvezda sutra ostvari trijumf.

”Trenutno nisam zadovoljan svojom formom ali sam prezadovoljan kako sam trenirao i kako je ekipe trenirala. To mi nekako daje samopouzdanje. Prošle nedelje smo radili fantastično, zadovoljstvo je trenirati i pripremati se za derbi i spremni smo sigurno, tu nema dileme i to ćemo pokazati sutra. Prekidi su definitivno nešto što radimo u toku nedelje. Nadam se da ću biti čovek odluke, ali sutra nam je cilj da pobedimo i ne stavljamo akcenat na to ko će rešiti utakmicu.” 

Komentari (0)

Sport