Fudbal

Zvezda priželjkuje "minus dva", Partizan juri "plus osam": Večeras se igra 166. večiti derbi

Komentari

Autor: Euronews

27/02/2022

-

10:59

Zvezda priželjkuje "minus dva", Partizan juri "plus osam": Večeras se igra 166. večiti derbi
Saša Zdjelar i Mirko Ivanić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvena zvezda i Partizana odigraće večeras (18h) 166. prvenstveni derbi, a ishod ovog susreta u dobroj meri će odrediti dalji tok Superlige Srbije.

Crno-beli na stadion "Rajko Mitić" dolaze sa pet bodova viška i u slučaju pobede ta prednost bi "skočila" na osam stepenika, što bi, istorija je do sada uglavnom pokazivala, trebalo da bude dovoljno za osvajanje titule.

MN Press

 

Međutim, u slučaju trijumfa aktuelnog šampiona, trka za titulu bi dobila dramatiku i pred nama bi bila jedna od najzanimljivijih i najneizvesnijih završnica još od 2017. godine kad je Partizan pod vođstvom Marka Nikolića uspeo da prestigne Crvenu zvezdu i poslednji put osvoji pehar.

Oba tima u duel ulaze sa ogromnim samopouzdanjem nakon dobijenih svih utakmica od početka prolećnog dela sezone. Da dodatno pojasnimo, crveno-beli su ostvarili dva trijumfa u Superligi Srbije i onaj nad Radničkim iz Niša u kupu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, dok je tim iz Humske pobedio na sva četiri odigrana meča - dva puta u domaćem prvenstvu i dva protiv Sparte u šesnaestini finala Lige konferencija.

Podaci koji bi mogli da najave jedna od boljih i kvalitetnijih derbija u poslednje vreme.

Crveno-beli svoju šansu vide u prekidima

Poslednji duel večitih rivala odigran jesenas u Humskoj završen je rezultatom 1:1, a Crvena zvezda je do izjednačenja došla golom Aleksandra Kataija glavom.

Upravo ta skok igra je nešto o čemu u redovima aktuelnog šampiona posebno pridaju pažnju što je uoči večerašnjeg susreta i otkrio jedan od najboljih fudbalera crveno-belih Mirko Ivanić.

MN Press

 

"Prekidi su definitivno nešto što smo radili tokom nedelje i pripremali smo se za to, naravno pored ostalih taktičkih zamisli. Jedini cilj nam je da pobedimo, a ko će biti strelac to zaista nije toliko bitno. U ovoj ekipi ima mnogo igrača koji su do sada postizali golove Partizan i najmanje je važno ko će biti strelac večeras", kaže Ivanić i dodaje:

"Radilo smo sjajno u proteklom periodu, ekipa poseduje samopouzdanje i veru u svoje kvalitete, tako da smo spremni za ovako veliku utakmicu i pokazaćemo večeras koliko možemo".

U Humskoj ne veruju da se danas odlučuje šampion

Pomenute četiri utakmice za fudbalere partizana gotovo besprekorno je odigrao Saša Zdjelar koji se nametnuo kao istinski vođa ove generacije crno-belih.

MN Press

 

On svojim iskustvom i energijom koju donosi na teren i te kako utiče na ostatak ekipe i zbog toga od njegovog raspoloženja zavisi kakva će večeras biti igra tima iz Humske.

"Svi smo svesni ove utakmice i toga šta ona donosi ili možda odnosi. Pred nama je novi derbi, novo dokazivanje i moramo da budemo na visini zadatka. Veoma je važno da cela ekipa odigra dobro, kao što je to činila do početka polusezone. Pripremali smo se i jedva čekamo da počne", kaže Zdjelar i za kraj dodaje:

"Ipak, šta god da se dogodi danas na stadionu Crvene zvezde ne mogu da kažem kako će prvenstvo biti gotovo. Sa konstatacijom da ovaj duel može u dobroj meri da odredi dalji tok prvenstva mogu da se složim, ali nikako se ne mogu reći da će posle njega šampionat biti rešen".

Komentari (0)

Sport