Fudbal

Biće neizvesna trka za titulu: Zvezda pobedila u 166. derbiju i smanjila zaostatak za Partizanom na "samo" dva boda

Komentari

Autor: Euronews

27/02/2022

-

19:59

Biće neizvesna trka za titulu: Zvezda pobedila u 166. derbiju i smanjila zaostatak za Partizanom na "samo" dva boda
fudbaleri Crvene zvezde - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan u 166. večitom derbiju, čime su se potpuno vratili u šampionsku trku, budući da prednost crno-belih nakon ovog susreta iznosi "svega" dva boda. prvi gol za aktuelnog šampiona je postigao Ohi u 29. minutu, da bi konačan rezultat postavio Aleksandar Kataji u 42.minutu, a lider na tabeli je ovaj duel završio sa 10 igrača nakon isključenja Saše Zdjelara u finišu. 

Crvena zvezda je bolje i agresivnije ušla u ovaj duel. Igrači trenera Dejana Stankovića su od prvog sudijskog zvižduka Srđana Jovanovića preuzeli inicijativu i bukvalno sabili rivala ispred gola golmana Aleksandra Popovića. To je, naravno" ostavljalo prostor za brze kontranapade gostiju iz Humske koji su u 20. minutu imali veliku priliku da odvedu ovaj meč u drugom pravcu.

Rikardo Gomeš je ukrao loptu na sredini terena, asistirao Kvinsiju Menigu i ovaj je uspeo da izađe sam ispred golmana. Nije Holanđanin najbolje zahvatio tu loptu, uputio ju je pravo u Milana Borjana i rezultat je ostao nepromenjen, a crveno-beli su dobili ogromnu dozu samopouzdanja. 

I onda je usledilo 20 minuta najagresivnijih napada aktelnog šampiona što je rezultiralo sa dva pogotka.

Najpre je Norvežanin Ohi iskoristio grešku golmana Aleksandra Popovića koji je ispusti loptu i Crvena zvezda je došla do zasluženog vođstva, a Partizan do kraja poluvremena nije uspeo da se oporavi od novog šoka.

Ta zbunjenost rivala u novi gol svog tima uspeo je da pretvori Aleksandra Katai u 42. minutu. Još jednom je u pitanju bia nespretna rekacija igrača u crno-belom, ovoga puta Saše Zdjelara koji je poklonio loptu najboljem igraču Crvene zvezde, a on je bukvalno zakucao u mrežu.

Kako je Partizan igrao danas već tada se moglo naslutiti da će sva tri boda ostati na "Marakani" i da će se aktueni šampion u potpunosti vratiti u trku za titulu.

Drugo poluvreme, jeste donelo bolju igru crno-belih, ali ni tu nije bilo izglednih prilika za postizanje gola, budući da su igrači Partizana u tom periodu igre imali žestoku reakciju nakon igranja rukom Strahinje Erakovića u kaznenom prostoru domaćina. Zvezdinog defanzivca je lopta pogodila u ruku, sudija Jovanović nije regaovao, baš kao ni VAR soba, pa je propala prilika da igrači trenera Aleksandra Stanojevića dođu u priliku da ugroze Milana Borjana.

Do kraja, sve se uglavnom svodilo na "krađu" vremena domaćih i vidnu nervozu gostiju, zbog čega je Partizan meč završio sa igračem manje nakon isključenja Saše Zdjelara.

Komentari (0)

Sport