Fudbal

Drama u finalu EFL kupa: Liverpul bolji od Čelsija, golman Kepa tragičar

Komentari

Autor: Euronews

27/02/2022

-

20:40

Drama u finalu EFL kupa: Liverpul bolji od Čelsija, golman Kepa tragičar
Liverpul - Copyright Tanjug/(AP Photo/Alastair Grant)

veličina teksta

Aa Aa

Liverpul je deveti put u istoriji pobednik EFL kupa, u finalu je savladao Čelsi tek nakon boljeg izvođenja penala rezultatom 11:10.

Posle 120 minuta igre, golova nije bilo, na penal ruletu svi igrači "redsa" su bili precizni, golman "plavaca" Kepa jedini je promašio šut sa 11 metara. Španski čuvar mreže ušao je u igru u 119. minutu da bi pomogao u osvajanju trofeja, međutim, nije odbranio nijedan penal, a njegov udarac završio je preko gola. 

Čelsi i Liverpul prikazali su vrhunski fudbal, ali golova nije bilo.  Šansi je bilo na obe strane, međutim, golmani Mendi i Keleher imali su svoj dan.

Posebno nadahnut bio je čuvar mreže "Plavaca", najpre je u prvom poluvremenu zaustavio "zicer" Manea, a potom i u samom finišu meča, u iščekivanju produžetaka. Posle kornera sa desne strane, štoper Liverpula Viržil Van Dajk je zahvatio loptu glavom koju su svi već videli u mreži, ali je Eduard Mendi sjajno reagovao i sprečio pogodak. 

Neki minut ranije Liverpul je u jednom napadu propustio nekoliko šansi za pobedu, pokušali su Matip i Luis Diaz ali nisu uspeli da loptu pošalju u mrežu.

Lukaku je takođe imao šansu u finišu, potom, u dodatnih pola sata postigao je gol koji je poništen zbog ofsajda. Nakon VAR intervencije Belgijancu nije priznat gol u 98, a Kai Havercu  u 78. i 110. minutu. Pogodak je poništen i Maneu u 67. minutu, takođe zbog ofsajda.

Komentari (0)

Sport