Fudbal

Nudim ostavku ako Zvezda ne bude šampion: Zvezdan Terzić veruje u uspeh na kraju sezone

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2022

-

12:50

Nudim ostavku ako Zvezda ne bude šampion: Zvezdan Terzić veruje u uspeh na kraju sezone
Zvezdan Terzić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Pobeda Crvene zvezde nad Partizanom u 166. večitom derbiju (2:0) je vratila neizvesnost u šampionsku trku, a generalni direktor crveno-belih veruje da njegov tim ima snage da prestigne dva boda zaostatka i osvoji novi pehar.

U suprotnom, kako kaže, podneće ostavku.

"Zvezda u mojoj glavi mora da bude šampoion. To znači da sam fokusiran i da ću učiniti sve, na jedan sportski način, da Zvezda bude šampion. Imamo najbolji tim, najbolje igrače, najboljeg trenera, najorganizovaniji smo klub i prosto kao realna posledica svega ovoga što sam rekao normalno je da osvojimo titulu", rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić za Tanjug i dodao:

MN Press

 

 

" Ako Zvezda nije šampion to znači da nešto u sezoni nismo uradili kako treba i ja kao odgovoran čovek, kao broj 1 u klub, koji ima komandnu odgovornost, naravno da ću ponuditi ostavku Upravnom odboru i Skupštini, bez obzira što smo napravili istorijske stvari u prethodnih osam godina. I ne samo sad, ja ću to da kažem i svake sledeće godine, moja obaveza je da ako Zvezda nije šampion ponudim ostavku. U Zvezdi nema minulog rada".

On je dodao da je veoma zadovoljan posle pobede u 166. večitom derbiju protiv Partizana 2:0, ali da je trijumf mogao da bude i ubedljiviji.

"Svestan sam da nas još čeka veliki posao, imamo još šest utakmica pred nama u regularnom delu, sedam u plej-ofu, to je 39 bodova u igri, imamo još jedan derbi, nadam se na našem stadionu, ali ukoliko bude i na stadionu Partizana mislim da je toliko velika razlika u kvalitetu u korist Crvene zvezde da gde god igramo mi moramo da dobijemo Partizan".

Terzić ističe da Zvezda mora da ide napred i da je pred klubom da uradi još mnogo posla.

"Tu mislim pre svega na streteške stvari, kupovinu zemlje, izgradnju trening kampa, želim da napravimo 'kosmički brod', sa opremom, mašinama, da okupimo svu pamet Srbije i da Zvezda postane fabrika kvalitetnih fudbalera. Naravno, rekonstrukcija stadiona nam je obaveza i nadam se iskreno da ćemo u 2023. godini krenuti sa izgradnjom trening kampa, najmodernijeg u ovom delu Evrope".

Kako ističe, Rendžers i prvi meč osmine finala Lige Evrope trenutno je "zabranjena tema".

"U Zvezdi sam naučio da je uvek najvažnija prva utakmica. O Rendžersu uopšte ne razmišljam, sad razmišljam samo o Voždovcu i Novom Pazaru, moramo da uzmemo tih šest bodova. Fokus mora da bude na te dve utakmice i zabranjena je bilo kakva priča o Rendžersu do nedelje uveče, ali prvo da pobedimo Voždovac i Novi Pazar".

Zvezdin direktor prokomentarisao je i situaciju u evropskom fudbalu zbog dešavanja u Ukrajini, posebnno nakon raskida ugovora između UEFA i Zvezdinog najvećeg sponzora "Gasproma".

"Gasprom je dugo uz nas, naša velika podrška, bili uz nas i kad nije bilo vode u klubu".

Na pitanje, kako će klub reagovati ako iz UEFA stigne zahtev da se skine reklama "Gasproma" sa dresa Terzić je bio kratak:

"Nadam se iskreno da toga neće doći, a o svemu ostalom, o tom potom", zaključio je Terzić.

Komentari (0)

Sport