Fudbal

Navijači Fiorentine spremaju vruć doček Vlahoviću: Alegri veruje da Dušan neće odreagovati

Komentari

Autor: Euronews

01/03/2022

-

12:59

Navijači Fiorentine spremaju vruć doček Vlahoviću: Alegri veruje da Dušan neće odreagovati
AP Photo/Alberto Saiz - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alberto Saiz

veličina teksta

Aa Aa

Dušan Vlahović je glavna tema u Firenci, navijači Fiorentine spremaju mu sutra (21.00) vruć doček u prvom meču polufinala Kupa Italije, pišu italijanski mediji

Zviždaće mu ceo stadion od zagrevanja, kad god pipne loptu, navijači su spremili transparente i koreografije sve u cilju da ga izbace iz takta, a tako i iz utakmice kivni na njegov odlazak u Juventus.

"La Nacione" napominje da je Dušan u sličnoj situaciji bio nekada Nikola Berti, italijanski reprezentativac zbog načina na koji je otišao u Inter 1988. godine. Na utakmici u Firenci je bio toliko iznerviran zvižducima i pištaljakama da je zamolio u tadašnjeg trenera Đovanija Trapatonija da ga izvede iz igre.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri uopšte nije zabrinut za Vlahovića.

"Verujem u inteligenciju i kulturu navijača Fiorentine, sutra će biti jedan dobar meč. Vlahović je uvek bio zahvalan svima u Firenci koji su ga odgajili kao igrača i dozvolili mu da pređe u Juventus. Dušan je miran, normalno je da će za njega, koji ima 22 godine, sutra biti poseban meč. Međutim, staložen je, fokusiran i mene muče neke druge brige, a ne Dušan", istakao je Alegri.

Pitanja novinara su se i dalje vezivala uglavnom za Vlahovića.

"Uvek nađete spokoj kad imate igrača poput Dušana koji vam omogućava da postignete gol. U Fiorentini je dobro igrao i postavljao svoje temelje. Sada treba da poboljša još neke segmente".

Nije se Alegri još odlučio za sastav tima i nije odgovorio na pitanje hoće li zaštiti srpskog napadača time što će ga staviti na klupu.

"Još uvek moram da odredim tim za sutra, Vlahović je odigrao mnogo utakmica", tu je stao Alegri i dodao da neće imati na raspolaganju Dibalu i Bernardeskija, ali da ih očekuje za vikend na terenu, dok će Aleksa Sandro i Rugani još neko vreme biti na rehabilitaciji.

"Gazeta delo sport" se bavila Vlahovićem na drugi način. Sa četiri gola u šest mečeva nadmašio je startni učinak Kristijana Ronalda u vreme kada je stigao u Torino. Za obojicu isto važi: vole da igraju 90 minuta i nikad ne miruju na terenu jer su gladni pobede.

Komentari (0)

Sport