Fudbal

Baloteli samouveren: Po kvalitetu sam bio jednak Mesiju i Ronaldu

Komentari

Autor: Euronews

02/03/2022

-

22:21

Baloteli samouveren: Po kvalitetu sam bio jednak Mesiju i Ronaldu
Mario Baloteli - Copyright AP Photo/Claude Paris, File

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski fudbaler Mario Baloteli izjavio je da nema na čemu da zavidi Kristijanu Ronaldu i Lionelu Mesiju, pošto smatra da je po kvalitetima na terenu bio jednak sa obojicom.

Baloteli, koji trenutno nastupa za Demispor, postigao je 11 golova i upisao pet asistencija ove sezone u turskom prvenstvu, posle čega je sa pravom stekao epitet jednog od najboljih napadača van "liga petica".

"Imao sam sve kvalitete koji poseduju Mesi i Ronaldo, ali jednostavno sam propustio neke prilike. Njih dvojica su osvojili toliko Zlatnih lopti (12) da bi bilo glupo da se u tom segmentu pored sa njima. Međutim, ako govorimo o kvalitetu u smislu fudbalskog znanja, smatram da nemam na čemu da im zavidim", rekao je Baloteli za engleske medije.

Italijan je igrao za Mančester siti u periodu od 2010. do 2013. godine, a skoro deceniju kasnije, priznao je da odlazak sa Etihada njegova najveća greška u karijeri.

"Siti je iz godine u godinu sve bolji. Trebao sam da budem strpljiviji. Mogao sam da postanem igrač poput Serhija Aguera i da provedem tamo više godina i vremenom bi konkurisao i za Zlatnu loptu", rekao je Italijan.

Balotetli ne krije da mu je cilj da sa Italijom zaigra na Mudnijalu u Kataru ove godine.

"Želim da odem na Svetsko prvenstvo i da ostvarim uspeh sa reprezentacijom, ali se takođe nadam da ću se i sa Adanom plasirati u Top 3 u Turskoj. Neće biti lako, ali je to najvažnije u ovom trenutku", zaključio je Baloteli.

Komentari (0)

Sport