Fudbal

Zvezda sigurna na krovu, pobeda 3:0 protiv Voždovca

Komentari

Autor: Euronews

03/03/2022

-

16:52

Zvezda sigurna na krovu, pobeda 3:0 protiv Voždovca
Zvezda sigurna na krovu, pobeda 3:0 protiv Voždovca - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac rezultatom 3:0, u 25. kolu Superlige Srbije.

Zvezda je tako, bar na kratko, preuzela prvo mesto na tabeli od "večitog" rivala Partizana. Sada ima 66 bodova, jedan više od crno-belih, koji će od 17.05 igrati svoju utakmicu 25. kola.

Strelci na "krovu" bili su Mirko Ivanić u 34, Aleksandar Katai u 59. i Ohi u 66. minutu.

Trener crveno-belih Dejan Stanković nije mogao da računa na Milana Rodića i Gelora Kangu pa se odlučio da napadne domaćina sa dvojicom napadača. Uz Ohija je bio i Milan Pavkov koji je već u drugom minutu odlično šutirao glavom posle centaršuta Kataija sa leve strane ali je golman Krunić izbacio loptu u korner.

Voždovac je odlučio da igra na kontre, trener Aleksanda Linta postavio je "plitak" dvojni blok računajući na brzinu Pantovića, Stoisavljevića i Keite. Iz jedne tranzicije sjajno je šutirao sa 17 metara Miloš Pantović u 18. minutu, ali je Borjan maestralno odbranio.

Zvezda je pritiskala pogotovo posle osvojenih lopti, ali Ivanić i Katai u dve situacije nisu uspeli da krunišu dobre akcije. Pretili su crveno-beli najčešće posle prekida, a domaćin je imao sreće u 26. minutu kada je Milović u pokušaju da interveniše prebacio svog golmana Krunića. Srećom po domaćina, lopta je pogodila prečku.

Crvena zvezda je povela u 34. minutu golom Mirka Ivanića. Vezni igrač crveno-belih je šutirao sa nekih 13-14 metara, lopta je zakačila Ivezića i prevarila golmana Krunića.

Tako su crveno-beli krunisali nadmoćnost u prvom delu u kome su uputili 10 udaraca ka golu Krunića.

Drugo poluvreme donelo je nešto mirniju igru na početku, a sve je prekinuo Aleksandar Katai, koji je fantastično pogodio iz slobodnog udarca u 59. minutu, čime je "otvorio vrata" pobedi Crvene zvezde.

Nije prošlo mnogo posle toga, samo sedam minuta, kada je Zvezda "overila" pobedu na "krovu". Katai je uposlio Ivanića na levom boku, a on je oštro ubacio loptu u peterac, gde je na pravom mestu bio Ohi, koji je svojim trećim golom u zvaničnim utakmicama praktično "overio" pobedu aktuelnog šampiona.

Komentari (1)

Bagoje

04.03.2022 22:52

Lokalne samouprave I treba da se takmice.....

Sport