Fudbal

Niko to nije zaslužio više od njega: Aleksandar Mitrović zvanično najbolji igrač Čempionšipa

Komentari

Autor: Euronews

04/03/2022

-

10:14

Niko to nije zaslužio više od njega: Aleksandar Mitrović zvanično najbolji igrač Čempionšipa
Aleksandar Mitrović - Copyright AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović zvanično je proglašen za najboljeg fudbalera godine u Čempionšipu, saopšteno je iz sedišta takmičenja.

I ne samo to, napadač Fulama je trijumfovao i u dva niža ranga, budući da ovaj izbor tradicionalno obuhvata igrače iz svih profesionalnih fudbalskih liga u Engleksoj, naravno, ne računajući Premijer ligu.

Motrović je to priznanje zaslužio neverovatnim partijama u dresu kluba iz Londona za koji je na 31 utakmici postigao 34 gola, po čemu je već rekorder takmičenja, a do kraja lige je ostalo još 13 kola.

"Engleski fudbal je prepun talentovanih i kvalitetnih fudbalera zbog čega mi je ovo priznanje još draže i želeo bih da se zahvalim svima koji su glasali za mene. isto tako, bez obzira što je ovo idnividualno priznaje, zahvalnost ide i svim mojim saigračima iz Fulama, jer bez njih ne bih mogao da postignem ništa od ovoga što sam uspeo", rekao je Mitrović. 

Napadač "orlova" je u izboru za najboljeg igrača pobedio ipred saigrača Harija Vilsona i Neskensa Kebana, kao i tandema iz Kvins Park Rendžersa Krisa Voloka i Ilijasa Čera.

Komentari (0)

Sport