Fudbal

Real Madrid razmatra selidbu na ''Vanda Metropolitano''

Komentari

Autor: Euronews

09/06/2021

-

10:33

Real Madrid razmatra selidbu na ''Vanda Metropolitano''
Real Madrid razmatra selidbu na ''Vanda Metropolitano'' - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Čelnici Real Madrida razmatraju mogućnost da svoje rivale dočekuju na stadionu gradskog rivala Atletiko Madrida - ”Vandi Metropolitano”, prenosi Marka.

Navijači se u Španiji postepeno vraćaju na stadione, pa iz Reala planiraju gde bi smestili između 20.000 i 30.000 navijača, kada španske vlasti to budu odobrile.

Real Madrid nije igrao na Santijago Bernabeuu od 2. marta prošle godine. Njihov trenutni dom, stadion "Alfredo Di Stefano", ne može da ugosti ovoliki broj navijača s obzirom na njegov mali kapacitet.

Iz Atletiko Madrida ranije je bilo najava da će dozvoliti Realu da dočekuje rivale na njihovom stadionu, dok se Bernabeu obnavlja.

"Neka svima bude jasno da smo na raspolaganju Real Madridu", rekao je predsednik Atletika Enrike Serezo pred nastavak La Lige prošle godine.

Bez obzira na plan igranja na ”Vanda Metropolitanu”, Real Madrid ne želi da žuri sa povratkom na Bernabeu.

U "Kraljevskom klubu" imaju za cilj da se vrate u svoj dom između septembra i oktobra i zatražili su od La Lige da prilagodi kalendar na startu naredne sezone kako bi mogli da imaju više gostovanja. Početak šampionata zakazan je za 13. avgust.

Tokom poslednjih 15 meseci u Realu su uspeli da smanje troškove zatvaranjem "Bernabeua" i omogućavanjem građevinskim radnicima da rade na renoviranju, ali ekonomska potreba povratka navijača znači da Real Madrid želi da se vrati na svoj stadion što je pre moguće.

Komentari (0)

Sport