Fudbal

Debakl Salcburga u Minhenu: Levandovski ispisao istoriju Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

08/03/2022

-

22:57 >> 00:16

Debakl Salcburga u Minhenu: Levandovski ispisao istoriju Lige šampiona
Robert Levandovski - Copyright AP Photo/Matthias Sćrader, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Bajerna iz Minhena plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanšu bili ubedljivi protiv Salcburga 7:1, nakon 1:1 u Austriji.

Sa prosekom od 23,5 godina, najmlađa startna postava u istoriji nokaut faze elitnog takmičenja, doživela je pravi debakl u Minhenu, gde je samo nakon 23. minuta, dozvolila Levandovskom da zabeleži najbrži het-trik u istoriji Lige šampiona.

Poljak se do kraja nije upisivao u strelce. Prva dva gola postigao je sa penala, pošto ga je prethodno nepropisno zaustavljao Veber, dok je treći upisao posle asistencije Milera. 

Iako je pobednik već bio odlučen, Bajern nije odustajao od svoje ofanzivne taktike, a do poluvremena je zahvaljujući Gnabriju vodio 4:0. 

Trener Salcburga je u drugom delu igre pokušao nešto da promeni ubacivanjem Sučija i Pjatovskog, ali ni to nije donelo boljitak, pošto je Miler u 54. minutu postigao peti gol za Bavarce.

Ipak, u 70. minutu gosti dolaze do počasng pogotka preko Kjargarda, da bi u nastavku susreta Miler ponovo zatresao mrežu rivala, a Sane postavio konačan rezultat.

Što se tiče rekorda Levandovskog, on je za minut bio brži od Marka Simeonea iz 1996. godine, kada je nosio dres Milana protiv Rozenborga. 

Komentari (0)

Sport