Fudbal

Milijarderi Vis i Boli žele da kupe Čelsi: Abramovič dobio prvu zvaničnu ponudu

Komentari

Autor: Euronews

09/03/2022

-

11:26

Milijarderi Vis i Boli žele da kupe Čelsi: Abramovič dobio prvu zvaničnu ponudu
Roman Abramovič - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Suvlasnik LA Dodžersa Tod Boli i švajcarski biznismen Hansjorg Vis dostavili su Romanu Abramoviču zvaničnu ponudu za kupovinu Čelsija, prenose britanski mediji, ali ne navode i konačnu sumu.

Ova dvojica milijardera zajedno su "teški" 11 milijardi evra, ali se sumnja da su na adresu banke "Rejn grup", koju je angažovao nedavno ruski tajkun da posreduje u prodaji, dostavili četiri milijarde evra, koji bi zadoviljili još uvek aktuelnog gazdu kluba. Ostalo je još šesta dana koje je sam Roman odredio za konačnu prodaju Čelsija posle 19 godina gazdovanja, ali je bar dobio prvu zvaničnu ponudu.

 

 

Treba podsetiti da su od momenta kada je Abramovič označio odlazak sa "Stamford Bridža", mnogi poznati milijarderi iskazali su zainteresovanost. Govorilo se o raznim bogatašima iz SAD, Saudijske Arabije, Ujedinjenih arapskih Emirata, a prema britanskom "Skaju" navodno je bila odbijena i jedna u vrednosti od 3,2 milijarede evra.

Vis i Boli su napravili prvi konkretan korak, ostaje da se vidi hoće li se na sličan odlulčiti i ostali kao recimo Nik Kendi, britanski trgovac nekretninama za koga ističu mediji da je spreman da plati 2,5 milijardi funti.

Komentari (0)

Sport