Live

Partizan ubedljivo poražen od Fejenorda 2:5, Holanđani za 25 minuta utišali Humsku

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2022

-

20:34

Partizan ubedljivo poražen od Fejenorda 2:5, Holanđani za 25 minuta utišali Humsku
Partizan ubedljivo poražen od Fejenorda 2:5, Holanđani za 25 minuta utišali Humsku - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Debakl crno-belih. Partizan je u prvom meču osmine finala Lige konferencija posle vođstva od 2:1 za 25 minuta primio četiri gola u nastavku i poražen je sa 5:2 (1:1), pa će u revanšu 17. marta na "De Kajpu" imati nemoguću misiju da se plasira u četvrtfinale. Crno-beli su dobro otvorili meč, poveli su golom Bibrasa Natha, dorbo su krenuli i u nastavku kada je Jović drugi put doneo prednost, ali je brža, mobilnija ekipa Fejenorda iskoristila brojne individualne i taktičke greške Beograđana i sebi obezbedio veliku prednost pred revanš.

Partizan je došao do vođstva iz prve šanse. Kvinsi Menig se u visini šesnaesterca oslobodio dvojice igrača, ostavio je loptu za Birasa Natha koji je sa 16 metara pogodio mrežu Fejenorda. I nažalost se tom prilikom povredio, pa je trener Aleksandar Stanojević u vatru, pomalo neočekivano, poslao mladog krilnog igrača Jovića s namerom da možda iskoristi prostor.

Međutim, crno-beli su u nastavku radili ono što se ne sme protiv brze ekipe, napravili su brojne greške u pasu, pa su ubrzo bili kažnjeni. Zdjelar je izgubio loptu na 25 metara, igrači iz Fejenorda su ostavili kapitena Tornstru na 13 metara a ovaj je loptu od stative poslao u mrežu.

Znali su domaćini da imaju prednost u skoku, pa su dva minuta po izednačenju imali kolosalnu priliku. Urošević je prebacio loptu na drugu stativu, a sa dva metra je Vujačić prebacio ceo gol iako je mladi Jović bio u daleko boljoj poziciji. 

Holanđani su do kraja prvog dela bili opasniji, posle nove gršeke Jojića, Sinistera je isprintao 40 metara, šutirao je ali je Saničanin uklizao i sprečio najgore.

Nisu mogli crno-beli da izdrže nametnuti ritam igre od strane Holanđana, koji su zatresli mrežu u 40. minutu, ali je on bio poništen zbog ofsajda.

Mladi Nemanja Jović je u prvom minutu nastavka ponovo zapalio navijačke strasti u Humskoj. Odbitak posle kornera došđao je do njega na 14 metara, a on je zatresao mrežu. Međutim, crno-beli su nastavili da ostavljaju mnogo prostora gostima, pa je posle pet minuta usledila kazna. Tornstra je proigrao Desersa a ovaj utišao Humsku. 

Nisu iskoristili gosti novi šok u narednih nekoliko minuta iako su imali dve solidne prilike. Reagovao je Stanojević uvođenjem Marka Jevtovića da uspostavi revnotežu na sredini terena, što se i ubrzo dogodilo. Međutim, gosti su kroz posed lopte (65 odsto) koristili brzinu i već u 64. minutu napravili su preokret. Gertrauda je sa 16 metara pogodio sam ugao posle solo prodora Sinistere, da bi Kolumbijac u 72. minutu ponstaigao sjajan gol poluvolej udarcem sa 17 metara. 

Crno-beli su se "raspali", Desers je ostavio loptu kao na tacni za kapitena Tornstru koji je lako ubacio u mrežu. Za 25 minuta Fejenord je deklasirao crno-bele, čak četiri puta je zatresao mrežu domaćina.

Uživo, Partizan - Fejenord 2:5

Kraj utakmice

Kraj meča, Partizan je platio ceh za loših 25 minuta u kojem je Fejenord čak četiri puta zatresao mrežu Popovića i poneo kući veliku prednost pred revanš 17. marta

85. minut: Partizan je nemoćan da uzvrati, nema ni snage, ni svežine, ni brzine u igri domaćina. Panika je kad god Sinistera primi loptu.

 

 

76. minut GOOOL: Fejenord vodi 5:2, kapitern Tornstra je postigao drugi gol. Crno-beli su se bukvalno "raspali" u defanzivi, Desers je ostavio loptu na tacni kapitenu za već ubedljivu pobedu. Crno.-beli su nokautirani.

 

 

72. minut GOOOL: Fejenord uvećava prednost na 4:2. Luis Sinistera je sa 17.18 metara u padu poluvolej udarcem pogodio sam gornji ugao.

66. minut: Pokušao je Marko Živković sa 17 metara, ali je Bijlov odlično intervenisao.

 

 

64. minut GOOOL: Fejenord prvi put vodi, strelac je Gertrauda. Sinistera je ponovo napravio dar mar u odbrani domaćina, njegov centaršut je Popović poslao na 16 metara, odakle je desni bek Gertaruda poslao u sam gornji ugao nemoćnog Popovića.

57. minut: Dve poluprilike Fejenorda naterale su trenera Stanojevića da izvede jednog ofanzivnog igrača i uvede Jevtovića kako bi ojačao defanzivni blok i stabilizovao vezni red. Na iznenađenje je izveo Meniga.

 

 

51. minut GOOOL: Fejenord je izjednačio na 2:2. Ponovo su Holanđani brzo poravnali rezultat, Tornstra je na 16 metara prebacio odbranu crno-belih a Desers je matirao Popovića. Ponovo olako primljen gol.

 

 

46. minut GOOOL: Partizan vodi 2:1, Nemanja Jović. samo što je počeo drugi deo, posle kornera lopta se odbila na 14 metara do Jovića koji je poslao u mrežu. Sjajan početak crno-beli, mladi ofanzivac "zapalio" je navijačke strasti u Humskoj.

Kraj prvog poluvremena

45. minut: Partizan je iskoristio jednu od dve velike prilike, ali je nizom grešaka, posebno u zoni od 25 do centra dozvolili niz tranzicija gostima koji su uspeli da izjednače i bili u globalu opasniji jer su uputili osam udarac ka golu Popovića.

 

 

40. minut: Zatresla se mreža Partizana, ali je bio čist ofsajd.

37. minut: Fejenord propušta veliku priliku. Grešku Jojića na sredini terena nije iskoristio Sinistera. Krilni napadač gostiju je šutirao sa 14 metara, ali je Saničanin ušao u blok i izbio loptu u korner.

30. minut: Otvorio se potpuno meč, crno-beli koriste što imaju ofanzivca više (Jović), ali i gosti imaju više prostora u tranziciji, pa su pokušavali dva puta ali bez uspeha.

 

 

22. minut: Kakav promašaj Vujačića! Posle prekida lopta je prebačena na dva metra, a štoper Partizana je u padu promašio nemoguće, prebacio je loptu preko prečke iako je Jović imao bolju poziciju.

 

 

20. minut GOOOL: Fejenord je izjadnačio na 1:1, strelac je Tornstra. Ostao je kapiten gostiju usamljen na 12 metara i poslao je loptu od stative u mrežu. Pre toga je Zdjelar izgubio loptu na 25 metara od gola.

16. minut: Ostao je Natho da sedi na travi, Holanđani nisu hteli da izbace loptu pa je Menig napravio teži faul posle koga je nastaval gužva. Stanojević je poslao Jovića na teren.

 

 

13. GOOOL: Vodi Partizan 1:0, Bibras Natho. Kvinsi Menig je sjajno izigrao dvojicu igrača na liniji šesnaesterca, ostavio je loptu Bibrasu Nathu koji je pogodio mrežu, ali se i povredio pa je odmah zatražio izmenu. Partizan vodi.

10. minut: Partizan za sada nema odgovor na agresivnu igru Fejenorda, vezni red pati i ne može da uspostavi kontrolu kako bi se organizovala napadačka akcija. Menig i Milovanović su odsečeni za sada.

7. minut: Sreća za Partizan, posle kornera Gertrauda je sa par metara prebacio loptu preko prečke.

6. minut. Loša procena Uroševića omogućila je Nelsonu da uđe u šesnaesterac Partizana, ali njegov udarac je Popović ukrotio.

5. minut: Očekivano na staru meča, crno-beli su prepustili loptu gostima, čekaju ih u defanzivnom bloku na 40 metara od gola Popovića računajući na polukontre. Gosti takođe imaju odličnu tranziciju, ali za sada golmani nisu bili ugrožavani.

Počeo je meč, crno-beli će u lepoj atmosferi pokušati i bez Rikarda Gomeša da naprave kapital za revanš na "De Kajpu" 17. marta

Partizan - Fejenord 2:5 (1:1) u toku

Strelac: Natho u 13. i Jović u 46. za Partizan, a Tornstra u 20. i 76, Desers u 51, Gertrauda u 64. i Sinistera u 72. minutu za Fejenord. Stadion: Partizana. Kapacitet: 32.000. Sudija: Maurisio Marijani (Italija).

Partizan: Partizan: Popović - Živković (od 74. Lutovac), Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić (od 74. Holender) - Marković (od 74. Baždar), Natho (od 16. Jović), Menig (od 57. Jevtović) - Milovanović.

Fejenord: Bijlov - Gertruida, Trauner, Senesi, Malasija - Tornstra, Aursnes, Kokuču - Nelson (do 80. Jakanbaš), Desers (od 87. Lisens), Sinistra.

Partizan pred punim stadionom od 18.45 pokušaće da napravi kapital protiv Fejenorda pred revanš meč osmine finala Lige konferencija u Roterdamu 17. marta.

Bez suspendovanog Rikarda Gomeša, još uvek nedovoljno spremnog Ljubomira Fejse, trener crno-belih Aleksandar Stanojević na teren šalje svoje najbolje ratnike u ovom momentu i jednog golobradog mladića Marka Milovanovića koji bi trebalo da odmeni suspendovanog golgetera.

Na drugoj strani, Fejenord nema u sastavu golgetera Gusa Tila i Patrika Valemarka zbog suspenzije, a imao je i neke dileme oko Brajan Linsena koja je ostao van tima.

 

 

Partizanu će ovo biti peti put da odmerava snage sa Holanđanima, dva puta su eliminisali u dvomečima Groningen (1989. i 2006.), zatim su bili bolji od AZ Alkmara (2015.), a 2019. su protiv istog protivnika igrali dva puta 2:2 u grupnoj fazi, s tim da je onaj remi u revanšu u Alkmaru doneo i eliminaciju iz Lige Evrope.

Fejenord treći put gostuje u Srbiji i poba puta je eliminisan u dvomečima. Protiv OFK Beograda je 1972. u Kupu UEFA eliminsan (2:1, 3:4), a protiv Radničkog iz Niša u istom takmičenju 1981. bilo je (2:0, 0:1).

 

Komentari (0)

Sport