Live

Zvezda ubedljivo poražena od Rendžersa 3:0: VAR i promašeni penal skupo plaćeni na "Ajbroksu"

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2022

-

22:55 >> 23:19

Zvezda ubedljivo poražena od Rendžersa 3:0: VAR i promašeni penal skupo plaćeni na "Ajbroksu"
Katai - Copyright Tanjug/Jane Barlow/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je dožievla ubedljiv poraz na "Ajbroksu" od Rendžersa 3:0 (2:0) i za sedam dana na "Marakani" moraće da napravi čudo da nadoknadi propušteno i plasira se u četvrtfinale Lige Evrope.

Srpski šampion je jeftino primio golove, šanse nije koristio, kao ni penal Aleksandar Katai u 24. minutu, a na ruku im nije išla i procena VAR sudija (tri poništena gola) i glavnog arbitra Gozibijika sa početka meča. U Evropi se sve greške plaćaju, a crveno-beli su se, čini se, papreno platili ceh.

Kakav "lud" meč na "Ajbroksu" u oaklenoj atmosferi i izuzetnom ritmu. VAR je Rendžersu bio majka, a Zvezdi maćeha. Kataiju su dva puta arbitri poništavali golove zbog ofsajda, da bi sudija Gozibijik dosudio kontroverzni VAR penal za domaćina u 7. minutu koji je i odredio ishod prvog dela.

Kent je bio u prodoru, lopta mu je ostala iz leđa, pa je zakačio Srnićevu nogu i pao. VAR i Sudija Gozibijik su rekli da je penal, a Tavernije je matirao Borjana. Rendžers je "jevtino" stigao do prednosti od dva gola u 15. minutu, kada je Eraković izbacio loptu pravo do Morelosa, a golgeter domaćina sa sedam metara demostrirao je klasu.

 

 

Crveno-beli nisu potonuli, uspostavili su ravnotežu, napadali i u 24. minutu posle faula nad Ivanićem dosuđen je penal. Katai je namestio loptu, a Mekgergor je pokazao da je i u 40. godini majstor, uspeo je da odbrani.

Nastavila je Zvezda da preti, Ohi je propustio veliku pansu, ali na drugoj starni Morelos i Kamara su "mučili" Borjana. Zvezda je igrala bolje od rezultata, šteta je što su naivno primljeni golovi dali domaćinu krila.

Probala je Zvezda da rizikuje u nastavku, sve linije su se pomerile prema golu Rendžersa, ali entuzijazam crveno-belih je "ubio" štoper Balagun. Posle kornera Tavernijea, štoper Rendžersa je nadskočio Erakovića i smesio loptu u mrežu. 

Nastavila je Zvezda da rizikuje, trener Dejan Stanković je pojačao ofanzivu Benom i Pavkovim, ali i ostavio mnogo prostora domaćinu za tranziciju. Gubili su igrači Zvezde i snagu, nisu mogli da podignu ritam igre koji je bio nešto slabiji nego u prvom delu. 

Da je bomba Gelora Kange u 72. minutu umesto prečke ušla u mrežu sigurno je da bi krajnji utisak bio mnogo povoljniji. Imala je Zvezda dve prilike u 81. minutu, pa je i Ben pogodio mrežu, ali je treći put gol poništen zbog ofsajda. 

Ovako, ostalo je 3:0 za Rendžers i pitanje je može li srpski šampion da napravi senzaciju u grotlu "Marakane".

Live, Rendžers - Crvena zvezda 3:0

Drugo poluvreme

89. minut: Malo sreće i za Zvezdu, Goldson je bio na metar od gola i promapšio je loptu glavom posle prekida. Zvezda je slabo branila prekide i na tome će morati da poradi za revanš.

85. minut: Ponovo se trese mreža Rendžersa i ponovo je ofsajd. Ben je bio za korak isped odbrane. Šteta. Ivanić je šutirao, Mekgergor intervenisao a Ben pogodio. Uzalud.

84. minut: Imala je Zvezda slobodan udarac sa 22 metra, ali je Ben pogodio živi zid.

81. minut: Kakve dve šanse za Zvezdu. Prvo je Gajić morao i bolje da vrati loptu, posle probao i Katai, Mekgergor je odbranio a odbitak je bio za korak dalje od Pavkova. Zvezdi se ne da da postigne gol, sreća joj je okrenula leđa.

72. minut: Puče prečka! Gelor Kanga je šutirao sa 23-24 metra ali je lopta uzdrmala prečku i odbila se u polje.

 

 

70. minut: Zvezda rizikuje, a domaćin ne koristi za sada tranzicije. Igračima crveno-belih jedan gol bi vratio nadu za revanš, a Dragović je posle prekida izbacio loptu sa gol linije, posle udarca Goldstona.

62. minut: Ušli su Pavkov i Ben i odmah je napadač sa Komora imao priliku, ali je bio izblokiran.

51. minut GOOOL: Rendžers vodi 3:0. Posle kornera Tvernijea sa desne strane, Balogun je nadskočio Erakovića i matirao je Borjana. Ovo je već ozbiljna prednost Škota.

 

 

50. minut: Zvezda je u ofanzivi, pomerila je linije ka golu domaćina u isto vreme rizikujući kontre.

Počeo je drugi deo, nema promena u sastavima.

Prvo poluvreme

45+5: Zvezda gubi 2:0 na poluvremenu, ali je odigrala veoma dobro u većem delu, Kataiju je VAR dva puta poništio gol, a zatim je promašio i penal.

45+2: Ohi je bio u šansi, ali ponovo su sudije pokazale da je bio ofsajd.

45. minut: Pokušao je Morelos sa distance, ali Borjan je bio budan. Pet minuta nadoknade.

42. minut: Velika prilika za Zvezdu, Rodić je sjajno pronašao Ohija, ali napadač nije uspeo bolje da zahvati loptu na desetak metara od gola.

 

 

41. minut: prilika za Rendžers, Kamara je iz odlične pozicije šutirao preko gola.

40. minut: Zvezda izdržava jak tempo meča, ali ne mogu da odgovore na agresivnu igru domaćina koji uspešno brani stečenu prednost.

35. minut: Zvezda je umirila domaćina koji se vratio u blok i čeka tranziciju, ali nema promene rezultata na "Ajbroksu".

25. minut: Nova šansa za Zvezdu, bio je pravi karambol u šesnaestercu, ali od svega samo novi korner. Crveno-beli pritiskaju i jure da se vrate u igru.

24. minut: Zvezda ne koristi penal. Mekgergor je odbranio udarac Kataiju. Šteta.

 

 

23. minut: Penal za Zvezdu. Rajan Džek je oborio Mirka Ivanića, a sudija Gozibijik je odmah pokazao na penal

15. minut GOOOL: Rendžers vodi 2:0, Morelos je strelac. Odbitak od Erakovića golgeter domaćina sa sedam metara je poslao u mrežu.

 

 

13. minut: Katai je išaškao loptu golmanu Mekgregoru i zatresao je mrežu. Ponovo je iz VAR sobe došla informacija da je Katai bio u ofsajdu. 

11. minut GOOOL: Rendžers vodio 1:0, Tavarnije je matirao Borjana sa penala

 

 

7. minut: Sudija gleda VAR. Kent je driblao Srnića, ostala mu je lopta iza leđa i zapeo je za nogu igrača Zvezde. Arbitar je odlučio da pokaže na penal.

3. minut: Katai trese mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda. Bio je Magiko u ofsajdu ali nije dirao loptu već je Ivanić primio pas Kange, vratio je do Kataija koji je zatresao mrežu. 

Počeo je meč, crveno-beli u paklenoj atmosferi "Ajbroksa" nadaju se da bi mogli da ponove ishod iz 1990. godine.

Rendžers - Crvena zvezda 3:0

Strelci: Tavernije u 11. iz penala, Morelos u 15, Balogun u 51. minutu. Stadion: Ajbroks Park. Kapacitet: 50.817. Sudija: Serdar Gozibijik (Holandija).

Rendžers: Mekgergor - Tavernije, Goldson, Balogun, Bazi - Lundstram, Kamara, Džek (od 75. Sands) - Aribo (od 75. Sakala), Morelos, Kent.

Crvena zvezda: Borjan - Pićini (od 72. Gajić), Eraković, Dragović, Rodić - Srnić (od 61. Ben), Sanogo, Kanga - Katai (od 84. Motika), Ohi (od 61. Pavkov), Ivanić.

 

 

Crvena zvezda će večeras u Glazgovu pokušati na čuvenom "Ajbroksu" drugi put (1:1 bilo 1990.) da ostane neporažena protiv Rendžersa kako bi na stadionu "Rajko Mitić" 17. marta probala da se plasira u četvrtfinale Lige Evrope.

Trener Dejan Stanković nije imao problema sa sastavom tima i očekivano se odlučio za postavu koja je pobedila Partizan u "večitom" derbiju jer se očekuje veoma intenzivan meč, jakog ritma u kome će biti potrebno neutralisati kvalitetne tranzicije rivala, ali se i nametnuti i možda kontrolom doći do cilja.

I Đovani Van Bronhorst se neočekivano odlučio da promeni sastav koji ne menja.

Crvena zvezda i Rendžers su do sada sedam puta igrali u mečevima Kupa šampiona. Rendžers je bio uspeniji u tri meča 1964. (3:1, 2:4, 3:1 majsotrica), crveno-beli su slavili 1990.  (3:0, 1:1), a ispali u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2007. godine (0:1, 0:0).

 

Komentari (0)

Sport