Fudbal

Stanojević očekuje reakciju posle Fejenorda: Mnogo je teško, ali očekujem da se vratimo

Komentari

Autor: Euronews

12/03/2022

-

12:34

Stanojević očekuje reakciju posle Fejenorda: Mnogo je teško, ali očekujem da se vratimo
Stanojević očekuje reakciju posle Fejenorda: Mnogo je teško, ali očekujem da se vratimo - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana odigraće u nedelju utakmicu protiv Napretka u Linglong Superlige Srbije.

Utakmica je na programu samo tri dana nakon teškog poraza koji su crno-beli doživeli od Fejenorda u Ligi konferencija. Bilo je 5:2.

Sada je na redu duel sa Napretkom u 27. kolu srpskog prvenstva.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je na konferenciji za medije da je utakmica protiv Fejenorda "arhivirana".

"Utakmica sa Napretkom će pokazati koliko smo spremni. Bilo je do sada teških situacija i vraćali smo se na pravi način, pa to i sada očekujem", rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Stanojević je upitan koliko je teško ispratiti ritam u kom se Partizan nalazi, a to je devet utakmica u roku od mesec dana.

"Nama je sve to mnogo teško, to je jasno. Morate da znate jednu stvar i shvatite da nemamo igrače na klupi koje smo platili po dva miliona evra, kao što ima naš protivnik, da smo doveli igrača reprezentativnog kalibra, koji je rezerva drugom reprezentativnom igraču. Nemamo taj luksuz. Imamo zajedništvo, način igre i timski duh koji sve te stvari koje se dese za ovoliko odigranih utakmica, koje nas drži. Ako imate par povređenih igrača, naravno da imate određenih prolema, ali dobro guramo i voleo bih da tako nastavimo", odgovorio je Stanojević.

Novinare je zanimalo i da li će eliminacija iz Lige konferencija fokus da usmeri na prvenstvo, pošto trofej u evropskom takmičenju, kako je rečeno, niko nije očekivao.

"Ne znam da li vi niste očekivali, ali s obzirom na naslove i analize, vidim da ste svi očekivali da se osvoji. Gledali ste šta nam fali da bismo osvojili Nadam se da će i vama malo očekivanja splatsti i da ćemo se zadovoljiti ovim prvim mestom, već 27 kola smo prvi, da će nam ljudi pružiti podršku. Nama je od prvog momenta fokus bio na prvenstvu, a ovo što smo radili bilo je dopunsko. Naredni period će pokazati posledice toga".

"Svi ste svedoci koliko je teško poslednjih godina boriti se za titulu, i s kakvim se stvarima boriš ovde. Da li je potrebna podrška, sami procenite. Ako nemamo podršku, imamo je između nas, klub diše kao jedan. Svi smo toliko motivisani da budemo zajedno, damo maksimum".

Dodao je da ga ne zanimaju natpisi na društvenim mrežama.

"Bićemo mnogo motivisani jer znamo kakva nas borba očekuje, i bićemo svi kao jedan, mnogo jači nego do sada", rekao je između ostalog trener Partizana.

Govoreći o Fejenordu, Stanojević je naveo da Partizan još nije u situaciji da parira takvim ekipama i istakao je da je osmina finala evropskog takmičenja "realan domet".

Upitan je da komentariše utakmicu Crvene zvezde protiv Rendžersa.

"Igramo osminu finala, oni igraju osminu finala takmičenja iznad. To je jedan veliki uspeh. Komentarišite da li je to uspeh. Možda je jedini uspeh da se osvoji evropsko takmičenje, ili da se dođe do polufinala. Mislim da je osmina finala veliki uspeh".

Stanojević neće moći da računa na Natha protiv Napretka, a na konferenciji za medije bilo je reči i o predstojećem rivalu.

"Protivnik je dobar, hoće da igra fudbal, ima dobre igrače. U svakom trenutku mogu da stvore šansu, direktno da utiču na rezultat. Potpuno smo spremni, sa respektom prema njima. To je dobra ekipa koja igra lep fudbal".

Komentari (0)

Sport