Fudbal

Ronaldo posle obaranje rekorda poručio: Za pravi Junajted ne postoje limiti

Komentari

Autor: Euronews

13/03/2022

-

14:03 >> 14:05

Ronaldo posle obaranje rekorda poručio: Za pravi Junajted ne postoje limiti
Kristijano Ronaldo - Copyright AP Photo/Dave Thompson

veličina teksta

Aa Aa

Kristijano Ronaldo je het-trikom doneo juče Mančester junajtedu veoma važan trijumf nad Totenhemom (3:2), što mu je ujedno donleo i rekord po broju golova jer je sa ukupno 807 pogodaka srušio svetski rekord koji je držao Jozef Bican sa 805 takmičarksih pogodaka.

Portugalac je postigao prvi het-trik po povratku na "Old Traford", a poslednji put je udresu Junajteda postigao tri gola daleko 2008. godine.

"Neverovatno sam srećan zbog mog prvog het-trika od kako sam se vratio na "Old Traford". Ne postoji bolji osećaj nego kad se vratiš na teren i golovima pomogneš timu da zabeleži pobedu. Još jednom smo pokazali da smo sposobni da pobedimo svakoga, sve dok na terenu radimo maksimalno i stojimo jedni uz druge. Za pravi Junajted ne postoje limiti. Bez obzira na sve. Napred Junajted", napisao je Ronaldo na "Instagramu".

Golovi su došli kao svojevrstan odgovor i treneru Ralfu Rangniku i medijima koji su ga već "iselili iz Mančestera" na kraju sezone a sve zbog odluke nemačkog stručnjaka da ga zbog, kako je prezentovano, lakše povrede, ne uvrsti u tim za derbi meč sa Sitijem. Portugalac je vikend u vreme odigravanja gradskog derbija proveo u Portugaliji, a na trening se prošle nedelje vratio sa telohraniteljima.

 

 

"Šalili smo se posle meča da je trebalo da ga pošaljemo u Portugal tri dana, da preskoči dva treninga, kako bi prikazao performanse i nivo partije kao na treningu u četvrtak i na meču protiv Totenhema. Nisam imao dilemu da ga uvrstim u tim iako nije trenirao tokom nedelje. Možda ćemo ovu praksu nastaviti do kraja sezone", šeretski je istakao trener Junajteda Rangnik.

Francuski vezni igrač Pol Pogba, koji je takođe na udaru navijača, medija jer još nije odlučio hoće li ostati u klubu ili otići po isteku ugovora, rekao je da Ronaldo nikad nije bio problem u klubu.

"Kad imate najboljeg strelca na svetu onda to ne može da bude problem. Pokazao je ko je Kristijano Ronaldo. Njegova performansa ali i celog tima bila je briljantna", istakao je Pogba.

Legendarni Roj Kin je sipao pohvale na račun Portugalca.

"Ronaldo je bio kritikovan, ali je radio na utakmici ono što najbolje ume. Neverovatan je. Moraš da imaš Ronalda u timu da bi postizao uspehe. Kad igra uvek imaš veće šanse da pobediš. Najteže je postići gol u fudbalu. Kad neko postiže toliko pogodaka šta ti treba više? Čovek je genije", rekao je Kin.

Junajted u utorak od 21.00 (TV Arena 2 Premium) dočekuje Viljareal u revanšu osmine finala Lige šampiona. U prvom meču biulo je 1:1, ali sa ovako raspucanim Ronaldom plasman u četvrtfinale je mnogo izvesniji.

Komentari (0)

Sport