Fudbal

Trener Tomas Tuhel odlučan: Ostajem do kraja da se borim za Čelsi

Komentari

Autor: Euronews

14/03/2022

-

11:43

Trener Tomas Tuhel odlučan: Ostajem do kraja da se borim za Čelsi
AP Photo/Alastair Grant - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Čelsi je "ni na nebu, ni na zemlji" posle dramatičnih događaja sa gazdom Romanom Abramovičem, ali sportski sektor ne razmišlja o posledicama do kraja sezone.

Golom Kaja Haverca u 89. minutu pobeđen je Njukasl, a trener Tomas Tuhel još jednom je imao potrebu da iskaže jedinstven stav njegovog stafa i igrača da neće odustati od sportskih ciljeva bez obzira hoće li biti novca za plate u aprilu i maju ili neće.

"Nemojte da sumnjate, ostaću do kraja sezone. Mi jednostavno moramo da idemo dan za danom jer sve može da se izmeni. Mi smo svi privilegovani da smo u Čelsiju. Ovo je veliki klub, mi smo fokusirani na sportsku sezonu i veoma privilegovani. Stotine zaposlenih u klubu možda nisu privilegovani kao mi jer im egzistencija zavisi i mnogo su zabrinutiji od nas. To nam samo nalaže veću odgovornost da se borimo, da držimo ruke visoko i ne predajemo se. To je ono što mi moramo da radimo", rekao je Tuhel.

 

 

Bivši golman Peter Čeh, sada tehnički savetnik kluba, nije imao odgovore na mnoga pitanja vezana za budućnost kluba.

"Mnogo je pitanja, a malo odgovora. Mi želimo da svi zaposleni u klubu dobiju svoje zarade i sa tim novcem pristojno žive. Ali, situacija je neizvesna i ne znam da li ćemo imati licencu u narednim danima. Mi bismo želeli da znamo odgovore na pitanja o budućnosti kako bismo mogli da je planiramo. Međutim, u ovim okolnostima moramo da idemo dan za danom i da pokušamo u ovom pravcu da završimo sezonu", istakao je Čeh.

Kreditna sposovnost Čelsija je suspendovana od strane banaka zbog sankcija prema vlasniku Romanu Abramoviču, ali je klub dobio specijalnu dozvolu da funkcioniše uprkos što su ruskom tajkunu "zamrznuta sva sredstva".

Čelsi već u sredu igra revanš meč osmine finala Lige šampiona protiv Lila u Francuskoj i brani prednost od 2:0 iz Londona.

Komentari (0)

Sport