Fudbal

Trener Karlo Anćeloti korača ka istoriji: Ako slavi sa Realom postaće "besmrtan"

Komentari

Autor: Euronews

15/03/2022

-

10:12

Trener Karlo Anćeloti korača ka istoriji: Ako slavi sa Realom postaće "besmrtan"
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid je pregrmeo Majroku (3:0), na 10 kola pre kraja Primere pobegao je Sevilji 10 bodova i ne bi trebalo da ima većih problema da osvoji 35. titulu prvaka Španije.

Međutim, titula bi trenera Karla Anćelotija uvela u red "besmrtnih" stručnjaka jer bi postao jedini u Evropi koji bi osvojio titule u Top pet liga Evrope.

"Karlito" je u Italiji sa Milanom osvojio Skudeto u sezoni 2003/04, sa Čelsijem je trijumfovao u Premijer ligi Engleske 2009/10, Pari sen Žermen je u Ligi 1 doveo do trona 2012/13, a Bajern je ovekovečio slavljem u sezoni 2016/17. 

U prethodnom mandatu na klupi Real Madrida osvojio je sve sem titule prvaka Primere La Lige. Doneo je klubu trofej Lige šampiona, Kupa Kralja, FIFA svetskog prvenstva za klubove i Superkupa Evrope. 

 

 

Ove godine može da donese tri trofeja. Prvi je osvojio u Superkupu Španije, prebrodio je PSŽ i odveo je klub u četvrtfinale Lige šampiona, ali njemu možda najvažniji trofej koji bi zaokružio nestvarnu menadžersku karijeru trebalo bi da se dogodi u maju.

Nekadašnji briljantni vezni igrač Rome i Milana (12 trofeja sa dva kluba), kao trener je u vitrine stavio 21 trofej sa Juventusom, Milanom, Čelsijem, PSŽ, Bajernom i Real Madridom. Na kontu ima: tri Lige šampiona (dve Milan, jedna Real), dva SP za klubove (Milan i Real), tri Superkupa Evrope (dva Milan, jedan Real), tri nacionalna Kupa, pet nacionalnih Superkupova i Intertoto Kup 1999. sa Juventusom.

Statistika po klubovima je sledeća: Milan (8 trofeja), Real Madrid (5 trofeja), Čelsi i Bajern (po tri trofeja), PSŽ i Juventus po jedan trofej.

Možda 62-godišnji Italijan neće na kraju karijere imati najviše trofeja u riznici, ali sigurno je da će biti "besmrtan" ako Real dovede do titule.

Komentari (0)

Sport