Fudbal

Frustrirani Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi opet bez četvrtfinala Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

16/03/2022

-

09:37

Frustrirani Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi opet bez četvrtfinala Lige šampiona
Frustrirani Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi opet bez četvrtfinala Lige šampiona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Frustraciju Lionela Mesija iz Madrida, sinoć je doživeo i drugi nesuđeni kralj fudbala 21. veka - Kristijano Ronaldo. Portugalac i Argentinac, bez sumnje dvojica najboljih fudbalera u ovom veku, drugu godinu uzastopno nisu uspeli sa svojim klubovima da dođu do četvrtfinala elitnog klupskog takmičenja u Evropi.

Mesi je prošle godine sa Barselonom bio eliminisan u osmini finala od Pari sen Žermena (1:4, 1:1), dok je Ronaldo zbog pravila gola u gostima bio lošiji u skoru od Portoa (1:2, 3:2) posle produžetaka.

Svet se posle novih frustracija dvojice najvećih opravdano pita: da li je ovo kraj za majstore loptanja jer performanse koje pružaju u kontinuitetu nisu dovoljne da naprave razliku kakvu su pravili?

Leo je doživeo da mu publika zviždi na "Parku prinčeva", Ronaldo je frustrirajuće napustio "Old Traford" posle poraza od Atletika, bez pozdrava. Normalno je da posle dve decenije top kraijere, velike potrošnje telo više ne može da isprati želju i dvojiva vrhunskih velemajstora ovog sporta moraju polako da sumiraju svoje nestvarne rezultate i spremaju se za kraj.

 

 

Mesi jeste dobio "Zlatnu loptu" za 2021. godinu (sedma u karijeri) jer je konačno sa Argentinom osvojio Kopa Ameriku, osvojiće sigurno i 35. klupski trofej jer PSŽ nema konkurenciju ove sezone u Francuskoj, ali san o petoj tituli Lige šampiona ostaće samo san.

Ronaldov povratak na "Old Traford" bio je, čini se, greška jer Mančester nema ni trenera, a možda ni igrački potencijal za veći uspeh. "KR7" jeste deklasirao sam Totenhem za vikend, ali protiv majstora defanzive Dijeg Simeonea koji ga zna u dušu nije mogao da napravi potrebnu razliku. Ostaće na osvojenih pet liga šampiona, pet FIFA "Zlatnih lopti", 30 klupskih trofeja uz dielmu šta uraditi na kraju sezone?

Mesi je poslednji "ušati" pehar podigao 2015, odigrao je 156 mečeva u LŠ uz 125 golova. Ronaldo je 2018. godine slavio sa Realom, na 180 mečeva bio je sterlac 140 puta.

Ispisali su zlatnim slovima Ligu šampiona, ali teško je verovati da će dvojica asova do kraja karijera imati još neku priliku da se bore za trofej u ovom takmičenju.

Komentari (0)

Sport