Fudbal

Trener Crvene zvezde najavljuje ofanzivu: Ništa nije nemoguće na "Marakani"

Komentari

Autor: Euronews

16/03/2022

-

13:02

Trener Crvene zvezde najavljuje ofanzivu: Ništa nije nemoguće na "Marakani"
Trener Crvene zvezde najavljuje ofanzivu: Ništa nije nemoguće na "Marakani" - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda sutra od 18.45 (TV Arena 1 Premium) dočekuje u revanš meču osmine finala Lige Evrope Glazgov Rendžers i pokušaće da nadoknadi 0:3 sa "Ajbroksa".

Trener crveno-beli Dejan Stanković uvek je zračio optimizmom. Svestan prednosti rivala, ali i svega viđenog pre sedam dana, najavio je borbu do poslednjeg daha.

"Nisam promenio mišljenje posle Glazgova. Zvezda je odigrala dobru utakmicu, falilo je koncentracije, efikasnosti. Bilo je egal, izgubili smo 3:0, ali trebalo je da se vratimo u Beograd sa boljim rezultatom. Nada umire poslednja, znamo kakvu ćemo podršku imati ovde. Jedan rani gol može da promeni mnogo, videćemo kako će reagovati Rendžers pod pritiskom pod kakvim smo mi bili u Glazgovu", rekao je Stanković.

Rendžers nikad nije ispustio 3:0 u evropskim mečevima.

"Bilo je utakmica i sa teškim porazima u mojoj karijeri. Sećanje me ne vara, retko kad sam uspeo da se vratim posle velikog poraza. Vraćao sam se tokom utakmice, kao protiv Rome od 0:3 do 4:3. Međutim, pitanje je i kakvo je psiho-fizičko stanje ekipe. Mi smo u ovom trenutku dobri, rastemo iz meča u meć. Nije nemoguće, izaći ćemo dosta jako, pokušaćemo da izvršimo pritisak protiv Rendžersa. Nadamo se da će oni napraviti kiks kao mi u prvom meču."

Morelos je svakako najveća opasnost po gol Milana Borjana, a Kent je čini se pravio više problema odbrani.

"Morelos je dobar igrač, sigurno najveća pretnja po nas. Nadam se da će Dragović uspeti da ga limitira, da ga zadrži. On je jedan od najvećih pretnji po nas. Kent je bio opasnost i protiv Dortmunda. I tamo je pravio problema, nad njim je napravljen penal. Videli smo gde su bile greške, pokrićemo ga više nego što smo to pokušali da uradimo u Glazgovu".

 

 

Atmosfera na "Marakani" je nešto posebno i može da bude "X" faktor u meču.

"Ovaj stadion šalje igrače Crvene zvezde dva puta jače nego što su obično. Taj adrenalin, taj huk koji dolazi sa tribina, to su isti oni koji su bili u Glazgovu. Neće to uplašiti Rendžers koji je navikao da igra u ovoj atmosferi, ali oni će imati dva puta jačeg protivnika. To je Marakana".

Prihvatio bi Dejan vođstvo od 1:0 u 60. minutu, ali pobeda od četiri razlike je krupan zalogaj u današnjem fudbalu.

"Danas je teže napraviti takve iskorake, ali nije nemoguće. Igra se danas brži, jači fudbal. Ekipe su spremnije. Barsa je nadoknadila četiri gola protiv PSŽ, Liverpul je okrenuo Barsu 4:0, ali to je haj-fudbal. Imamo mi hemiju između igrača i nemamo šta da izgubimo. Ali, to ne znači da ćemo ići grlom u jagode. Napravićemo delimičan, ali konretan rizik, pokušaćemo da okrenemo meč u našu korist. Ako nam se posreći da damo gol iz prve-druge šanse može stadion da se "upali". Došli smo do proleća u Evropi, pre pet godina je sve počelo od Vlade Milojevića, ja sam se samo naslonio. Našao sam hemiju sa igračima što je neprocenjiva stvar za uspehe. Izaći ćemo hrabro. Igra iz Glazgova uliva mi poverenje u momke i verujem da možemo".

Svi igrači su spremni za meč, a prisustvo Milana Pavkova na konferenciji je i najava da će Zvezda igrati sa dva špica.

"Nijedan trener nije doveo igrača koji neće početi utakmicu. Odgovor je jasan."

Rendžers će biti opušten koliko mu Zvezda to dozvoli

"Ako budemo agresivni i vršili opritisak na nosioce lopte, skratili im prostor oni ne mogu da budu opušteni. Oni menjaju formaciju tokom meča, nisu velika iznenađenja i ne mogu da nas iznenade sa postvakom. Adaptiraćemo se odmah. Sve zavisi nas, da prizovemo sreću na našu starnu. Kažem, mi verujemo", zaključio je šef struke crveno-belih.

 

 

Milan Pavkov je ušetao u Medija centar stadiona "Rajko Mitić" zajedno sa trenerom Dejanom Stankovićem i to je otklonilo sve dileme oko sastava.

Napašće crveno-beli Rendžers (18.45, TV Arena 1 premium) iz svih oružja u nadi da bi mogli da nadoknade prednost Škota od 3:0 i nađu se u petak na žrebu četvrtfinala Lige Evrope.

Pritisak uvek postoji, ali ako se prihvati na pravi način, može da ti pomogne, rekao je Pavkov i ne bi imao ništa protiv da bude junak Zvezde kao protiv Liverpula.

"Utakmica je takva da povoljan rezultat za nas znači samo da smo svi junaci. Da li ću to biti ja ili neko drugi najmanje je bitno. Ovo je utakmica koji može da nas digne u nebesa i u kojoj možemo da ispišemo novu istoriju. Hemija u timu je odlična a to je najvažniji preduslov. Temelji su nam dobri", istakao je napadač crveno-belih koji po pravilu postiže golove u najvažnijim mečevima.

Škoti su možda potrošili svu sreću u prvom meču, nada se stameni napadač koji bi mogao za Goldstona da bude "kost u grlu".

"Imali smo mnogo šansi u Glazgovu, jedan gol tamo bi nam doneo mnogo više šansi sutra. Međutim, moramo da ponovimo partiju iz prvog meča, da realizujemo šanse koje tamo nisu bile ralizovane i onda može svašta da bude. Nadam se da su Škoti potrošili svu sreću, mi je tamo nismo imali a možda ćemo  je baš sutra imati. Mi ćemo se sa svoje strane potrudili maksimalno", istakao je Pavkov.

Ako je suditi po Pavkovu, Zvezda bi sutra mogla da izaže u sastavu: Borjan - Pićini, Eraković, Dragović, Rodić - Katai, Sanogo, Kanga, Ivanić - Pavkov, Ohi.

Komentari (0)

Sport