Fudbal

Selektor ne razmišlja o Svetskom prvenstvu: Biće to sve dobro na kraju

Komentari

Autor: Euronews

18/03/2022

-

11:05

Selektor ne razmišlja o Svetskom prvenstvu: Biće to sve dobro na kraju
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće u martu dve prijateljske utakmice. Protivnici će biti Mađarska i Danska.

Selektor Dragan Stojković objavio je spisak igrača, na kom se oslonio na proverene snage.

Neizostavna tema u razgovoru sa novinarima bilo je Svetsko prvenstvo, odnosno žreb koji je zakazan za 1. april.

"Iskreno, ne razmišljam o žrebu, osim toga što ću fizički biti prisutan i sačekati da se ta dužnost obavi. O protivnicima zaista ne razmišljam jer me protivnici apsolutno ne zanimaju, zanima me samo Srbija, naš stil igre, taktika, sistem i ono što mi možemo da uradimo. Imena ne znače puno, jedino merilo je ono šta pokažete na terenu. Ime apsolutno ništa ne znači", rekao je Stojković.

"Ko god da nam dođe, biće to dobra grupa, interesantna koja će se iščekivati i znam da će cela nacija jedva čekati početak Svetskog prvenstva, da vidi Srbiju".

Nije želeo da daje prognoze.

"Još je rano za to. Pre Mundijala je tu Liga nacija, koja ima takmičarski smisao i važna je. Idemo korak po korak i rešavaćemo stvari kako nam dolaze", kazao je Stojković.

Kada je reč o spisku igrača za Mađarsku i Dansku, Stojković je naveo da njegovo mišljenje o njima niko ne može da promeni.

"Imam formirano mišljenje o svim igračima i teško da to može iko da promeni. Bolje je da igra, za njega samog, ali za mene... Kada je nacionalni tim Srbije u pitanju, tu ja odlučujem i povući ću poteze za koje mislim da su najbolji u tom momentu", rekao je Stojković.

To je bilo usko vezano za pitanje o Strahinji Pavloviću, koji je izgubio mesto u prvoj postavi Bazela, nekoliko utakmica pošto je došao iz Monaka.

"Pratimo šta se dešava vezano za potencijalne reprezentativce. To što je otišao u Bazel, igra pa ne igra, pa takva situacija je bila i pred Portugal, pa je dečko odigrao maestralnu utakmicu u Lisabonu, nije ostavilo to traga na njega. Znamo njegove kvalitete, spreman je bukvalno da bez i jedne noge odigra za svoju reprezentaciju".

Piski se na poslednjem spisku igrača oslonio na "proverene snage".

"Znate njihove kvalitete, a što je najvažnije, znam ih ja, to je najbitnije. Tu su sa pravom i apsolutno zaslužuju da se nađu na ovom papiru ovde", rekao je Stojković.

"Kada bih gledao ko koliku minutažu ima, bolela bi me glava i imao bih mnogo problema. Ne bavim se time, gledam samo individualni kvalitet tih igrača. Njihova minutaža je problem trenera (u klubovima), ali to neće promeniti moje mišljenje o njima, o ličnosti i igračkom kvalitetu".

Novinari su ga pitali o pojedinim igračima koji nisu na spisku, poput mladog Strahinje Erakovića iz Crvene zvezde.

"Još prošle godine sam Stankoviću u neformalnom razgovoru rekao, pre nego što sam postao selektor, za malog Erakovića, da sam gledao neke utakmice i da pokazuje odličan potencijal i tako dalje. Drago mi je da strašno dobro napreduje, to se vidi iz utakmice u utakmicu. Razvija se u dobrom pravcu, to je dobar benefit za budućnost srpskog fudbala".

"Ovo nije školica, pa hajde sad, da li znaš ili ne znaš. Pratimo iz vikenda u vikend, pokrivamo sve terene. Tako da, nema tu nekih iznenađenja".

Fudbalska reprezentacija Srbije će 24. marta igrati protiv Mađarske u Budimpešti, dok će se pet dana kasnije u Kopenhagenu sastati sa Danskom.

Stojković je istakao da ga rezultat na te dve utakmice uopšte ne zanima.

"Rezultat me ne zanima, iskreno. Prijateljske utakmice moramo da odigramo jer su na programu. Uvek je lepše pobediti, sa stilom, znanjem, da se zasluži... Ali, da dođe do nekog kiksa, da se ne promeni, to ništa neće promeniti jer te utakmice nemaju važnost. Neću igračima reći 'hajde da idemo da izgubimo'. Idemo da pobedimo".

Za kraj je komentarisao duel Crvene zvezde protiv Rendžersa.

"Velika šteta, prošao je, po meni srećniji tim, ali Dekiju i igračima Zvezde čestitam na hrabroj igri. Nisu zaslužili da ispadnu, ali to je fudbal. Prva utakmica, nezasluženo visok poraz. Kada čovek koji nije gledao, vidi 3:0, misli da su ih razbili. Ali, nije tako bilo. Druga utakmica je bila prava, svaka čast, ide nam fudbal u dobrom pravcu. Na kraju je došla 'pirova pobeda'. Kakva god da je, pobeda je, imamo čime da se ponosimo".

Komentari (0)

Sport