Fudbal

Srpski fudbaleri ne razmišljaju o Kataru i mogućim protivnicima: Uživamo u trenutku, mirno se spremamo

Komentari

Autor: Euronews

21/03/2022

-

13:44

Srpski fudbaleri ne razmišljaju o Kataru i mogućim protivnicima: Uživamo u trenutku, mirno se spremamo
Fudbaleri Srbije posle utakmice protiv Portugala, u kojoj su izborili plasman na Svetsko prvenstvo - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije dobiće 1. aprila na žrebu rivale u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru.

Srbija je spektakularnom pobedom nad Portugalom u novembru obezbedila učešće na Mundijalu, koji će se održati tek krajem godine.

Reprezentaciju Srbije sada u martu očekuju dve prijateljske utakmice, protiv Mađarske i Danske, a potom na leto i Liga nacija.

Povodom okupljanja nacionalnog tima na konferenciji za medije govorili su odbrambeni igrači Stefan Mitrović i Uroš Spajić.

"Ne treba da se opterećujemo žrebom jer smo pokazali da možemo da igramo protiv svake ekipe. Ko god nas bude izvukao neće biti srećan što nas ima za protivnika. Potpuno mirno čekamo žreb. Uživamo, mirno se spremamo za Svetsko prvenstvo", rekao je Stefan Mitrović.

On je naveo da je fantastičan osećaj u martu igrati pripremne utakmice, a ne zvanične, poput baraža.

"Tek kada vidimo ekipe u baražu, shvatamo kakav smo uspeh napravili, i to svojim kvalitetom. Niko nam nije davao velike šanse u Portugalu, ali smo pokazali da možemo da uradimo sve. Uživamo u momentu", kazao je Mitrović.

Dodao je da Srbiju čekaju dobre provere protiv Mađarske i Danske, i da je najvažnije da nacionalni tim gleda sebe.

Imperativ se ne dovodi u pitanje kada je reč o okupljanju nacionalnog tima, rekao je Uroš Spajić.

"Uvek imaš imperativ kada si u reprezentaciji. Mi smo u zavidnoj situaciji koju dugo nismo imali. Svi dolazimo srećni, zadovoljni, nema tenzije. Dugo smo čekali na tu atmosferu. To treba iskoristiti. Imamo kvalitet, ne treba da umišljamo da smo ne znam šta uradili. Napravili smo dobar korak i treba da nastavimo da koračamo napred. Ne pamtim da je bila ovakva atmosfera i ovakav kvalitet, samopouzdanje u reprezentaciji. Momci će izgarati, nevezano da li je prijateljska ili zvanična utakmica. Mislim da ćemo u potpunosti biti spremni za Katar", rekao je Spajić.

Kazao je da svi u timu uživaju u trenutku, da žele da idu korak po korak. Kada je reč o žrebu, nema želje.

"Nemam nekoga koga bih želeo ili ne bih. Ne treba da se opterećujemo. Verujemo u sebe, pokazali smo da imamo kvalitet. Ko god da nam bude protivnik, naše šanse su jako dobre. Imamo dobru ekipu i to treba da pokažemo", naveo je Spajić.

Komentari (0)

Sport