Fudbal

Dani Alveš odigrao 400. meč za Barselonu: Nisam prestao da sanjam novu titulu

Komentari

Autor: Euronews

21/03/2022

-

17:53

Dani Alveš odigrao 400. meč za Barselonu: Nisam prestao da sanjam novu titulu
AP Photo/Joan Monfort - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Barselona je demolirala Real na "Santijago Bernabeu", a trener Ćavi Ernandez nije propustio priliku u finišu meča da ovaj spektakularan trijumf ličnim rekordom ne obeleži Dani Alveš.

Vremešni 38-godišnji Brazilac ušao je na teren što mu je bio 400. oficijalni meč u dresu Barselone, a po ovoj statistici je drugi najbolji stranac u istoriji iza Lionela Mesija koji je klupski rekorder sa 778 odigranih susreta.

Desni bek je od 2008. do 2016. i od 2021. godine do danas odigrao 253 mečeva u Primeri, 82 u Ligi šampiona, 45 u Kupu Kralja, 12 u španskom Superkupu, pet u SP za kluobove i tri u Superkupu Evrope. Ostvario je 292 pobede, 66 remija i 42 poraza osvojivši čak 23 trofeja sa Kataloncima: šest liga, pet Kupova kralja, tri SP za klubove, četiri Superkupa Španije, dve Lige šampiona i tri UEFA Superkupa. Postigao je 22 gola.

 

 

"Bio je ovo najbolji poklon za moj 400. nastup u dresu Barselone i pamtiću ga zauvek. Poruku koju smo poslali je vrlo jasna: morate da uživate u ovom timu, klubu. Ova pobeda pripada igračima, trenerima, osoblju, klubu i pre svega navijačima. Mi smo Barselona i kad je dorbo i kad je loše. Ovo je jedini način da se gradi istorija, još jednom smo doživeli istorijsku noć u kući našeg rivala", rekao je Alveš.

Šampionska titula je daleko, ali o njoj ne sme da prestane da se sanja.

"Naša misija je bila da povratimo identitet, a ovaj koji danas imamo odvešće nas na vrh. Barsa ima filozofiju igre, a pobede i titula dolaze kao posledica. Mi sanjamo titulu, jer su snovi besplatni. Moramo dati sve i videti šta će se dogoditi. Ja sanjam", rekao je iskusni desni bek koga je trener Ćavi Ernandez vratio u klub kada je došao kako bi dobio taj identitet prvo u svlačionici.

Komentari (0)

Sport