Fudbal

Premijer liga potvrdila: Runi i Vijera u Kući slavnih

Komentari

Autor: Euronews

23/03/2022

-

17:35

Premijer liga potvrdila: Runi i Vijera u Kući slavnih
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši fudbaler Evertona i Mančester Junajteda Vejn Runi, kao i bivši kapiten Arsenala Patrik Vieira primljeni su danas u Kuću slavnih Premijer lige.

Runi se pridružuje ovom odabranom društvu kao drugi strelac i treći asistent u istoriji Premijeršipa, budući da je na 491 utakmici upisao 208 golova i 103 asistencije.

"Velika je čast biti u Kući slavnih zajedno sa legendama koje su nastupale u Premijer ligi. Imam mnogo fantastičnih uspomena iz Evrtona i Junajteda. Moj san je uvek bio da postanem profesionalan fudbaler, postižem golove i osvajam trofeje. Imao sam tu sreću da osvojim najbolju ligu na svetu čak pet puta", rekao je Runi.

Patrik Vieira je bio dominantan na sredini terena za Arsenal od 1996. do 2005. godine, a u tom periodu postigao je 31 gol i upisao 34 asistencije. Sa londonskim klubom osvojio je tri titule prvaka Engleske.

"Ono što me zaista čini srećnim i ponosnim je to što je moje ime pomenuto uz nove i mlade igrače koji me vide kao primer kako treba da igraju", istakao je Francuz.  

Komentari (0)

Sport