Fudbal

Fudbaleri Srbije večeras u Budimpešti: U "operaciji Katar" prvo vratiti dug Mađarima

Komentari

Autor: Euronews

24/03/2022

-

09:06

Fudbaleri Srbije večeras u Budimpešti: U "operaciji Katar" prvo vratiti dug Mađarima
Fudbaleri Srbije večeras u Budimpešti: U "operaciji Katar" prvo vratiti dug Mađarima - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 19.30 u Budimpešti odigraće prvi oficijalni meč ove godine i započeti kroz naredni duel sa Danskom (29. mart) i ceo set Lige Nacija svojevrsne pripreme za Mundijal u Kataru koji ih očekuje s kraja novembra.

Selekcija Mađarske poslednjih godina ima određenu stabilnost, nije uspela da se plasira na Mundijal u konkurenciji Engleske i Poljske, ali će selektoru Draganu Stojkoviću poslužiti da počne sa doradom igre "orlova" i onim finesama za koje smatra da nedostaje ovom timu.

Međutim, meč na stadionu "Ferenc Puškaš" neće imati prizvuk prijateljske utakmice jer će "orlovi" želeti da se revanširaju domaćinu za poraz u Beogradu 11. oktobra 2020. godine u Ligi Nacija (0:1, Konjiveš u 20), što je bio ujedno i poslednji izgubljeni takmičarski meč. 

Od tada do 14. novembra 2021. godine kada je Aleksandar Mitrović srušio Portugal u Lisabonu, "orlovi" su u seriji od 12 pozitivnih rezultata u takmičarskim duelima. Ako pogledamo bilans svih odigranih mečeva, Srbija je odigrala ukupno 18 susreta, ostvareno je devet pobeda, osam remija i poraz od Japana (1:0) u prijateljskom odmeravanju snaga 11. juna 2021. godine.

 

 

"Ne idemo u Mađarsku kao turisti nego kao takmičari, neko ko je ostavio ozbiljan pečat u kvalifikacijama, tim koji je uspeo da napravi rezultate sa stilom, sa fudbalom koji pleni. Mi ne počinjemo ništa novo, nego nastavljamo tamo gde smo stali, želimo da budemo još bolji. Srbija ide na pobedu, daće sve od sebe, a ako ne uspemo, bože moj, idemo dalje. Svaka utakmica je odgovornost, novo dokazivanje. Ako hoćeš da budeš šampion, moraš stalno da se dokazuješ. Ne možemo da živimo od prošlosti, već da gledamo u budućnost. Veoma ozbiljno shvatamo ovu utakmicu”, rekao je u najavi meča selektor Srbije Dragan Stojković.

Biće "orlovi" oslabljeni, posebno u odbrani jer neće biti povređenog Nikole Milenkovića i Uroša Spajića, pozitivnog na koronavirus. I Dušan Vlahović je morao da napusti kamp u Staroj Pazovi zbog povrede, ali to ne bi trebalo mnogo da utiče na način igre i cilj.

Srbija bi mogla da zaigra u sastavu: Rajković – Veljković, Nastasić, Pavlović – A. Živković, Gudelj, Lukić, Kostić – Tadić, S. Milinković-Savić – A. Mitrović.

Komentari (0)

Sport