Fudbal

Polufinala evropskih baraža za SP: Portugalija i Italija u misiji "može biti samo jedan ili nijedan"

Komentari

Autor: Euronews

24/03/2022

-

09:48

Polufinala evropskih baraža za SP: Portugalija i Italija u misiji "može biti samo jedan ili nijedan"
Jose Manuel Vidal/Pool via AP - Copyright Tanjug/Jose Manuel Vidal/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska Evropa je ponovo na nogama jer se večeras igraju četiri od šest planiranih polufinala baraža za odlazak na SP u Katar 2022. godine. Čak 12 selekcija iz Evrope boriće se od večeras do 29. marta (a tri u junu) za tri preostala mesta koja UEFA daje na Mundijalu, a žreb nije bio naklonjen Portugaliji i Italiji jer će od dve velike selekcije jedan morati SP da gleda preko tv ekrana.

U grupi C, Portugalija večeras bez Pepea (koronavirus) dočekuje Tursku, dok Italija u Palermu ugošćava Severnu Makedoniju. Pobednici ova dva duela sastaće se 29. marta u finalu i samo jedan ide na SP.

Kristijano Ronaldo se naoštrio da prvi slomi otpor Turske, a da zatim u Lisabonu dočeka pobednika meča iz Palerma. Selektor Fernando Santoš i dalje tvrdi da će se bivši evropski prvak kvalifikovati bez obzira na ime rivala.

"Koga nema bez njega se mora. Mi igramo za 11 miliona Portugalaca i želimo da idemo na Mundijal. Moja budućnost? Zanima me samo Turska, pa onda finale baraža. I ništa više", rekao je Santoš.

 

 

Evropski šampioni Italijani su favoriti protiv izabranika selektora Blagoja Milevskog koji su 2017. godine u Torinu već jednom iznenadili "azure" i odigrali 1:1. Međutim, selektor Roberto Manćini veruje da su Ćiro Imobole, Barela, Berardi i Insinje u dobroj formi i da će se 29. marta boriti za plasman na SP.

Švedska dočekuje Češku i favorit je da 29. marta u Poljskoj, koja je prošla u finale bez meča jer je Rusija bila izbačena, pokuša da obezbedi novo učešće na Mundijalima. Vels i Austrija će u Kardifu, bez obzira na ishod duela, morati da sačekaju još tri meseca kako bi saznali ime rivala u finalu jer je duel Ukrajine i Škotske odložen dok se rat ne okonča.

Evropski baraži za SP u Kataru 2022.

Grupa A

Polufinale, 24. mart

A) Vels - Austrija 20.45

B) Škotska - Ukrajina odloženo

Finale, Kardif ili Beč

Pobednik A - Pobednik B

Grupa B

Polufinale, 24. mart

A) Rusija - Poljska 0:3 pf.

B) Švedska - Češka 20.45

Finale, 29. mart Horzov

Poljska - pobednik B

Grupa C

Polufinale, 24. mart

A) Portugalija - Turska 20.45

B) Italija - S. Makedonija 20.45

Finale, 29. mart, Porto ili Konja

Pobednik A - Pobednik B

Komentari (0)

Sport