Fudbal

Drama u Montevideu: Ekvador i Urugvaj na Mundijalu

Komentari

Autor: Euronews

25/03/2022

-

09:49

Drama u Montevideu: Ekvador i Urugvaj na Mundijalu
Fudbaleri Urugvaja - Copyright AP Photo/Matilde Campodonico, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Pored Brazila i Argentine, koji su još ranije obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, naredne jeseni u Kataru igrače Ekvador i Urugvaj iz južnoameričkih kvalifikacija (CONMEBOL).

"La trikolori" su poraženi od davno prežaljenog Paragvaja 1:3, ali su im ostali rezultati išli u korist. Urugvaj je u direktnom okršaju bio bolji u Montevideu od Perua 1:0.

Pre utakmica pretposlednjeg kola tabela je govorila da Ekvador sa 25 bodova ima najveće šanse, dok su Urusi imali imperativ pobede (22 boda, Peru 21). Za siguran plasman na Mundijal, Ekvador je morao da trijumfuje, odnosno osvoji barem bod ili da Čile izgubi. Što se na kraju i dogodilo… Čileanci su deklasirani u Brazilu 4:0 i uoči poslednjeg kola nalaze se na sedmom mestu, ali još uvek sa šansama za plasman u interkontinentalni baraž.

Pobedu Urugvaju doneo je Đorđijan De Arasketa u 42. minutu. Zanemeo je stadion kada je u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremana golman Serhio Ročet duboko s loptom ušao u gol, a iz VAR sobe procenili da je sve bilo čisto.

Kolumbija je rutinski savladala Boliviju 3:0 i kao šestoplasirana zadržala šanse da pretekne Peru na petom mestu i dobije još jednu priliku za plasman na Svetsko prvenstvo.

U poslednjem kolu 29. marta sastaće se Čile – Ekvador, Peru – Paragvaj i Venecuela – Kolumbija. Posle ovih duela biće poznato koja će se selekcija naći u plej-ofu protiv pobednika duela trećeplasiranih reprezentacija iz azijskih kvalifikacija. Australija je sigurno treća u Grupi B, dok u Grupi A za pomenuto mesto konkurišu UAE, Irak i Liban.

Iran je domaćin Libanu, UAE dočekuje Južnu Koreju, a Irak gostuje u Siriji.

Baraž mečevi interkontinenatlnih kvalifikacija igraju se 13. ili 14. juna.

Komentari (0)

Sport