Fudbal

Snimak potvrdio: Peru nije oštećen protiv Urugvaja

Komentari

Autor: Euronews

25/03/2022

-

13:01

Snimak potvrdio: Peru nije oštećen protiv Urugvaja
Snimak potvrdio: Peru nije oštećen protiv Urugvaja - Copyright Printscreen/Arena sport

veličina teksta

Aa Aa

Urugvaj je pobedio Peru na svom terenu i kolo pre kraja južnoameričkih kvalifikacija obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo, a to . Glavni konkurent Urusima bila je upravo selekcija koja je gostovala u Montevideu i koja će sada pokušati da obezbedi baraž, a onda kroz interkontinentalni plej-of stigne do Katara.

Finiš utakmice podigao je veliku prašinu, pre svega situacija koja se dogodila u šesnaestercu Urugvaja  pri vođstvu "plavih" od 1:0  u sudijskoj nadoknadi vremena.

Golman domaće selekcije Serhio Ročet jedva je sprečio jednu naizgled laganu loptu da uđe u gol. Čuvar mreže Urugvaja je uhvatio loptu, duboku ušao u svoj gol, ali je sve vreme loptu držao tako da ne pređe gol-liniju.

Zbog ugla televizijske kamere činilo se da će VAR utvrditi grešku golmana i da će Peru izboriti remi. To se, međutim, nije dogodilo, uprkos tome što su se svi na klupi gostujuće reprezentacije žalili.

Usporen snimak iz ugla kamere u samoj liniji, dokazao je da je odluka VAR sobe i glavnog sudije bila ispravna i da Peru, na osnovu ove situacije, nije zaslužio izjednačenje.

Komentari (0)

Sport