Fudbal

Veljković i Lukić očekuju da Srbija u Kopenhagenu bude još bolja nego u Budimpešti

Komentari

Autor: Euronews

28/03/2022

-

11:03

Veljković i Lukić očekuju da Srbija u Kopenhagenu bude još bolja nego u Budimpešti
Veljković i Lukić očekuju da Srbija u Kopenhagenu bude još bolja nego u Budimpešti - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalere Srbije sutra u Kopenhagenu (18.00) očekuje prijateljski duel protiv reprezentacije koja je na poslednjem Evropskom prvenstvu bila jedno od najprijatnijih iznenađenja turnira.

Danci igraju lep i moderan fudbal, što su dokazali i u kvalifikacijama za Mundijal u kojima su superiorno trijumfovali u svojoj grupi i među prvima obezbedili plasman u Katar.

”Dobro je što smo u Budimpešti zabeležili pobedu jer je bilo važno da nastavimo pobednički niz iz kvalifikacija i da sačuvamo odličnu atmosferu u reprezentaciji. Sada nas očekuje još ozbiljniji zadatak, jer Danci igraju izuzetno kvalitetan fudbal. Biće teško u Kopenhagenu, ali nećemo odustajati od našeg stila igre i verujem u pozitivan ishod utakmice. U Budimpešti nismo primili gol i to takođe uliva dodatnu dozu samopouzdanja. Nama iz poslednje linije je mnogo lakše kada iza sebe imamo čuvare mreže koji su smireni sa loptom, koji izlaze i učestvuju u začetku akcije, koji pričaju… To nam daje sigurnost", rekao je Miloš Veljković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Sličnog mišljenja je i vezni igrač srpske reprezentacije Saša Lukić.

”Danska ima sjajnu ekipu, što su i dokazali plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva i fenomenalnim partijama u kvalifikacijama za Katar. Imamo sasvim dovoljno vremena da odmorimo i da se pripremimo za novo iskušenje. Iz utakmice u utakmicu delujemo sve sigurnije, igramo sve bolje i tako će biti i u Kopenhagenu. Jedva čekamo da se nadigravamo sa vrlo kvalitetnim protivnikom i da pokažemo kvalitet koji nas je krasio tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo”, rekao je Lukić.

Komentari (0)

Sport