Fudbal

Srbija juri rekord protiv Danske: "Orlovi" imaju priliku da prvi put u istorji vežu devet utakmica bez poraza

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2022

-

11:25

Srbija juri rekord protiv Danske: "Orlovi" imaju priliku da prvi put u istorji vežu devet utakmica bez poraza
Srbija juri rekord protiv Danske: "Orlovi" imaju priliku da prvi put u istorji vežu devet utakmica bez poraza - Copyright Tanjug AP/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

Plasman na Mundijal u Katar je odavno obezbeđen, prijateljske utakmice protiv Mađarske i Danske su zakazane za podizanje timskoh duha unutar fudbalske reprezentacije Srbije, a selektor Dragan Stojković je na okupljanju rekao da mu rezultat u ovim mečevima nije bitan.

Međutim, nakon što su pre nekoliko dana u Bumipešti bii bolji od domaće selekcije (1:0), Piksijevi "orlovi" sada imaju prilku da u 11. zvaničnom meču protiv skandinavske selekcije postave jedinstven rekord.

Naime, najbolji srpski fudbaleri nikada u istoriji nisu vezali devet utakmica bez poraza, a upravo u Kopenhagenu (18h) imaju tu mogućnost.

”Znate da mi rezultat u prijateljskim utakmicama nije toliko bitan. Trudićemo se da odigramo kvalitetan meč i da još jednom pokažemo kvalitet koji nas je krasio na putu ka Svetskom prvenstvu. Uspeli smo za godinu dana zajedničkog rada da stvorimo homogenu celinu. Svi razmišljamo na isti način, ne smemo da se zadovoljimo postignutim jer ima mnogo prostora da dalje napredujemo i da se dokazujemo. Pred srpskim fudbalom je jedan divan period u kome očekujemo nove podvige i nove radosti", kaže selektor Dragan Stojković.

Meč u Kopenhagenu biće specifičan i po tome što će za domaću selekciju nastupati Kristijan Eriksen, koji je prošle godine tokom utakmice EP protiv selekcije Finske doživeo srčani udar.

"Raduje me njegov povratak. To je fenomenalna stvar za njega lično, njegovu porodicu, danski fudbal i danske navijače. Reč je o fantastičnom fudbaleru i mnogo mi je drago što će igrati protiv naše reprezentacije”, rekao je Stojković i dodao:

"Došli smo u Kopenhagen sa ciljem da pobedimo i nastavimo uspešan niz iz kvalifikacija. Još mi je važnije kako ćemo to da učinimo. Ne odustajemo od našeg stila igre, videćete ofanzivnu Srbiju u duelu protiv najprijatnijeg iznenađenja poslednjeg Evropskog prvenstva. Dance izuzetno respektujemo kao jednu od najkvalitetnijih reprezentacija na kontinentu, nisu slučajno među prvima obezbedili plasman na Mundijal u Kataru. Ipak, najviše respektujemo sebe, svesni smo svojih kvaliteta i očekujem jednu izvanrednu utakmicu na ovom prelepom stadionu".

Komentari (0)

Sport