Fudbal

Milan bi da se pojača iz Reala: Maldini pita za "tatu" Jovića i Asensija

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2022

-

11:59 >> 12:02

Milan bi da se pojača iz Reala: Maldini pita za "tatu" Jovića i Asensija
Jović - Copyright Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

veličina teksta

Aa Aa

Sportski direktor Milana Paolo Maldini boravi u Madridu gde razgovara sa upravom Reala oko otkupa ugovora Brahima Dijaza, koji bi na leto 2023. trebalo da se vrati na "Bernabeu".

Međutim, kako prenose mediji nekadašnji slavni fudbaler zabacio je udicu "kraljevskom" klubu sa namerom da možda "upeca" još dvojicu igrača Madriđana: Luku Jovića i Marka Asensija.

Jović je jedan od igrača koji će gotovo izvesno napustiti Madrid na leto ako pronađe klub koji će platiti obeštećenje do 40 miliona evra. Srpski napadač, jednostavno, nije se snašao u jednom od najboljih klubova sveta i za svoje dobro već je pokrenuo menadžere da mu potraže izlaz. Sofija Milošević je juče donela na svet Luki i drugog sina (iz veze sa Anđelom Manitašević ima i trećeg sina), pa bi selidba u Milano i veća šansa da igra bili još jedna blagodet u njegovom životu.

 

 

Milan se već dva puta pokušavao da dovede Luku na pozajmicu, ali se na kraju odlučivao za veterane Zlatana Ibrahimovića i Olivija Žirua. Svesni da Zlatanu "rok" polako ističe, trener Stefano Pioli traži mlađeg "kilera", a trenutna situacija napadača u klubu daje Maldiniju mnogo prostora za pregovore i obaranje cene.

Marku Asensiju ugovor sa Realom ističe na leto 2023. godine i već vodi pregovore oko ostanka. Interesovanje Milana može samo da mu pomogne da dobije što bolje uslove u Madridu sem ako ne želi da dođe na "San Siro" i dobije dealeko bolji status od "rezervne opcije" koju trenutno ima u španskom klubu.

Komentari (0)

Sport