Fudbal

Težak poraz Srbije u prijateljskoj utakmici, Danska pobedila 3:0 u Kopenhagenu

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2022

-

19:48

Težak poraz Srbije u prijateljskoj utakmici, Danska pobedila 3:0 u Kopenhagenu
Težak poraz Srbije u prijateljskoj utakmici, Danska pobedila 3:0 u Kopenhagenu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je od Danske u drugoj prijateljskoj utakmici u martovskom ciklusu.

Poraz od Danske ne bi trebalo preterano da "uzdrma" izabranike selektora Dragana Stojkovića, koji su pod njim kao selektorom zabeležili tek drugi poraz.

Prethodni je bio takođe u prijateljskoj utakmici, od Japana u Kirin kupu u junu prošle godine. Srbija je izgubila posle osam mečeva.

Nakon što je direkto izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, selekcija Srbije martovsku pauzu iskoristila je za dve jake provere. U prvoj je pobeđena Mađarska, dok su "orlovi" u drugoj poraženi od Danske.

Bilo je ubedljivo, rezultatom 3:0 (1:0), pred punim trbinama stadiona Parken u Kopenhagenu.

Loše je delovala ekipa nacionalnog tima Srbije. Danska je bila bolja i već posle 14 minuta vodila. Strelac prvog gola bio je Mele, koji je natrčao na loptu posle kornera i razornim udarcem, pritom je lopta pogodila Milenkovića, savladao Predraga Rajkovića.

Moglo je na poluvremenu da bude i ubedljivije, ali je Srbija na odmor otišla sa jednim golom zaostatka.

Pokušali su reprezentativci Srbije da izjednače odmah na startu drugog dela. Aleksandar Mitrović je pokušao u 48. minutu, ali nije dobro zahvatio loptu.

Potom je krenuo sunovrat srpskog tima. Danska je u 53. minutu povela 2:0. Filip Kostić je izgubio loptu na levom boku, Hojbjerg je ubacio na 10 metara, a lindstrom je utrčao iz drugog plana i "zakucao" loptu u mrežu.

Nije dugo trebalo Danskoj da stekne još ubedljiviju prednost. Samo četiri minuta nakon drugog, postignut je i treći pogodak, a strelac je bio Kristijan Eriksen.

Fantastično se Eriksen izborio za šut i sa 20 metara matirao nemoćnog Predraga Rajkovića.

Danska - Srbija, strelci: Mele 15, Lindstrom 53, Eriksen 57.

SRBIJA: Rajković – Milenković, Veljković (od 46. Nastasić), Pavlović (od 73. S. Mitrović) – Živković (od 46. Radonjić), Lukić, Gudelj, Kostić – Tadić, S. Milinković-Savić (od 46. Jović, od 79. Račić) – A. Mitrović (od 62. Grujić).

Ovacije za Kristijana Eriksena

 

MN Press

 

Publika u Kopenhagenu gromoglasno je pozdravila svog kapitena Kristijana Eriksena, koji je odigrao prvu utakmicu u svojoj zemlji posle kolabiranja na terenu tokom evropskog šampionata.

Eriksen se odužio golom. To mu je drugi pogodak na drugoj uzastopnoj utakmici za reprezentaciju, pošto je bio strelac i na gostovanju Holandiji prošle sedmice.

Dobio je poruku podrške i od prisutnih navijača Srbije.

Komentari (0)

Sport