Fudbal

Makedonija zaustavljena u Portu: Portugal i Poljska overili vize za Katar

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2022

-

22:46

Makedonija zaustavljena u Portu: Portugal i Poljska overili vize za Katar
Bruno Fernandes i Kristijano Ronaldo - Copyright Tanjug/AP Photo/Luis Vieira

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Portugala savladala je sa 2:0 (1:0) u finalu baraža kvalifikacija za Svetsko prvenstvo Severnu Makedoniju i time obezbedila put u Katar. Portugalci su do prednosti stigli već u 32. minutu, nakon greške gostiju.

Bruno je iskoristio grešku odbrane i nakon duplog pasa sa Kristijanom Ronaldom, zatresao mrežu gostiju. Do momenta vođstva, Makedonci su bili konkretniji rival, te su držali meč pod kontrolom, a jedini od domaćih koji je zapretio bio je Ronaldo.

U nastavku meča, Bruno Fernandeš je bio naročito inspirisan. Nakon što je ovog puta Pepe oduzeo loptu Bardiju, krenula je kontra Porugala. Žota je dobio loptu na levom krilu, te je uposlio Bruna, u kaznenom prostoru. Šut iz prve, bio je uspešan, 2:0.

Poljska je savladala Švedsku sa 2:0 (0:0) u meču koji je igran u Hožuvu. Napadač Bajerna Robert Levandovski doneo prednost svojoj ekipi i to sa bele tačke, u 49. minutu.  Za Šveđane na ovom meču nije igrao Zlatan Ibrahimović, te je rivalskoj odbrani sve bilo znatno lakše, pa su Poljaci ubrzo stigli i do 2:0.

Igrao se 73. minut kada je Pjotr Zjelinski prevario gostujuću odbranu, te nagovestio da će Poljska putovati na šampionat sveta. Žreb grupa SP je u petak od 18 časova po srednjoevropskom vremenu u glavnom gradu Katara, Dohi.

Komentari (0)

Sport