Fudbal

Ibrahimović neće da se povuče iz reprezentacije: Ibrahimović ima 41. godinu i hoće još da igra za Švedsku

Komentari

Autor: Euronews

30/03/2022

-

10:13

Ibrahimović neće da se povuče iz reprezentacije: Ibrahimović ima 41. godinu i hoće još da igra za Švedsku
Zlatan Ibrahimović - Copyright AP Photo/Christophe Ena, File

veličina teksta

Aa Aa

Nisu fudbaleri Švedske uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Katar, budući da su sinoć poraženi od selekcije Poljske u finalnoj utakmici baraža - 0:2.

Međutim, taj neuspeh nije demotivisao iskusnog Zlatana Ibrahomovića koji je nakon utakmice u Posljkoj najavio da i dalje ima motiv da nastupa za nacionalni tim.

"Ne mogu da kažem da sam najsrećnija osoba na svetu, ali me raduje što sam nastupao za Švedsku u ovom susretu. Imali smo naše šanse, nismo ih iskoristili, primili smo dva gola, jedan iz penala i na kraju to je jedino što se računa", rekao je Ibrahimović i dodao:

"Od učešća na SP nas je delilo 90 minuta i ovoga puta nismo uspeli, ali nadamo se da ćemo otići na sledeće veliko takmičenje. Da li ću ja tada biti deo švedske reprezentacije? E, to ne znam, pred nama je period od dve godne, ali ne znam zašto bih posle ovog poraza prestao da igram za nacionalni tim. Istina je da ću u oktobru napuniti 41. godinu, ali želim da se bavim fudbalom koliko god budem mogao".

Ibrahimović je za selekciju Švedske odigrao 116 utakmica i do sada je nastupao na dva Mundijal. Debi je imao na onom 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji, a naredni put je igrao u Nemačkoj 2006. godine.

Komentari (0)

Sport