Fudbal

Golman Čukaričkog otišao u američku MLS ligu

Komentari

Autor: Euronews

30/03/2022

-

17:25

Golman Čukaričkog otišao u američku MLS ligu
Golman Čukaričkog otišao u američku MLS ligu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski klub Čukarički je ostvario još jedan inostrani transfer. Golman Đorđe Petrović prešao je u ekipu iz MLS lige, Nju Ingland iz Bostona.

Petrović je imao zavidnu karijeru u klubu sa Banovog brda, za koji je branio na 86 utakmica, a 33 puta je bio nesavladan.

"Zadovoljni smo ostvarenim poslom, realizovali smo transfer našeg golmana u MLS, jednu od liga koja se najbrže razvija i u kojoj se ulažu velike finansije. Posle Luke Stojanovića ovo je drugi igrač koji je iz Čukaričkog otišao direktno u SAD, što jasno govori da smo otvorili novo tržište za naše fudbalere i da i u MLS ligi imaju poverenje u ono što Čukarički radi", kazao je direktor kluba Vladimir Matijašević.

Petrović je sa timom iz Bostona potpisao ugovor na tri godine, a otputovaće kada bude dobio radnu dozvolu.

"Prezadovoljan sam. Dugujem veliku zahvalnost klubu i direktorima. Čukarički je moj tim, ovde sam prilično dugo, a kad sam dolazio teško da sam mogao i da zamislim da će se sve odvijati na ovaj način. Moram da pomenem naravno trenera golmana Olivera Kovačevića, hvala mu što je verovao u mene, što je ubedio ljude iz kluba da imam kvalitet za prvi tim, što su me svi zajedno istpreli... Hvala i mojim kolegama, Nemanji Beliću koji je sve vreme uz mene, ranije je tu bio i Kirovski, koji mi je takođe pomogao tokom razvoja", rekao je Petrović.

Komentari (0)

Sport