Fudbal

Belgija u problemu: Azar nije spreman za početak Evropskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

11/06/2021

-

10:14

Belgija u problemu: Azar nije spreman za početak Evropskog prvenstva
Belgija u problemu: Azar nije spreman za početak Evropskog prvenstva - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Belgija veovatno neće moći da računa na Edena Azara u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu. Krilni fudbaler ove sezone ima dosta problema sa povredama, a nije jedini koji muči selektora "crvenih đavola", Roberta Martineza.

"Na poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo protiv Hrvatske mogao sam da odigram samo deset minuta. Treniram tek nedelju dana. Videću sa lekarskim timom da li mogu da igram na prvoj utakmici. Ako počnem, to će biti odluka selektora, ali nisam 100% spreman", rekao je Azar u intervjuu za belgijske medije.

Belgijanci na poslednjim velikim takmičenja važe za jednog od favorita za najviši plasman, kvalifikacije bez problema prolaze, a poseduju i kvalitetan igrački kadar. Sveta toga svestan je i sam Azar.

"Kad god igramo za reprezentaciju, osećamo pritisak. Zbog svega što smo uradili u prethodnom periodu ljudi očekuju od nas da budemo još bolji. Ostvarili smo veliki uspeh na Mundijalu pre tri godine. Pokušaćemo da budemo bolji od toga, imamo potencijal za to", poručio je Azar.

Belgiju u prvom kolu Evropskog prvenstva očekuje duel sa Rusijom u Sankt Petersburgu.

Komentari (0)

Sport