Fudbal

Zlatko Dalić nahvalio Piksija i rekao da ne želi Srbiju u grupi na SP u Kataru

Komentari

Autor: Tanjug

31/03/2022

-

09:59 >> 10:08

Zlatko Dalić nahvalio Piksija i rekao da ne želi Srbiju u grupi na SP u Kataru
Dragan Stojković i Zlatko Dalić - Copyright Fudbalski savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić, imao je u Dohi srdačan susret sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem Piksijem, uoči sutrašnjeg žreba grupa za SP u Kataru.

Hrvatski trener je odao Piksiju priznanje na svemu što je u poslednjih godinu dana uradio sa srpskim nacionalnim timom, a posebno na impresivnoj pobedi u Portugalu i naglasio kako ne bi voleo da se njegov tim nađe sa "orlovima" u istoj grupi.

"Ono što je Srbija uradila u Lisabonu zaslužuje svaku pohvalu. Stojkovićevim dolaskom na mesto selektora promenilo se mnogo toga u vašoj reprezentaciji i sada ste tvrd orah za sve rivale. Ne verujem da će bilo koja velika reprezentacija biti srećna ukoliko izvuče Srbiju u grupi. Slična je situacija kao sa Hrvatskom, imate puno kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima. Piksi je to lepo posložio i sada definitivno delujete kao tim", rekao je Dalić za sajt Fudbalskog saveza Srbije i dodao:

"Pobediti Portugal na gostujućem terenu golom u 90. minutu, svojstveno je samo ozbiljnim reprezentacijama. Rekao sam i pred onu utakmicu u plej-ofu za Evropsko prvenstvo da bih više voleo Škotsku za protivnika. Čisto iz fudbalskih razloga, ništa drugo. Lakše mi je sa Škotima, nego sa Srbima. I videlo se u Glazgovu da sam bio u pravu. Škotsku smo lako otpisali sa Evropskog prvenstva, a sa Srbijom bi bilo daleko teže”.

On je dodao i da bi voleo da izbegne Francusku u grupi, a iskoristio je priliku i da se priseti prošlih vremena, u vreme kada su POiksi i on bili igrači i posebno je apostrofirao majstorstvo asova kakvi su bili Piksi, Robert Prosinečki i Dejan Savićević.

Žreb za Mundijal u Kataru održava se sutra u Dohi od 18 sati.

Komentari (0)

Sport