Fudbal

Srbija od 18 sati dobija rivale na Svetskom prvenstvu u Kataru

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2022

-

10:15

Srbija od 18 sati dobija rivale na Svetskom prvenstvu u Kataru
Katar 2022 - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Žreb za Mundijal u Kataru biće održan danas od 18 sati u Dohi.

Fudbalska reprezentacija Srbije iz "trećeg šešira" čekaće rivale na najvećoj smotri fudbala ove godine.

Srbija je predvođena selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem na impresivan način izborila plasman među 32 najbolje selekcije na svetu.

Briljantna pobeda protiv Portugala u Lisabonu dodatno je pojačala ambicije na Mundijalu.

Sam selektor je izjavio da imena protivnika nisu toliko bitna, već da ga zanima isključivo reprezentacija Srbije. Dodao je da od reprezentativaca zahteva da se koncentrišu na svoju igru.

"Koju god reprezentaciju da dobijemo na žrebu, biće to dobra i interesantna grupa koju će cela nacija sa nestrpljenjem iščekivati i jedva čekati počtak Svetskog prvenstva. Čak će i posle žreba biti rano za bilo kakve prognoze, jer nas više od sedam meseci deli do prve utakmice u Kataru", istakao je Stojković.

U trećem šeširu, uz selekciju Srbije, još su Senegal, Iran, Japan, Maroko, Poljska, Južna Koreja i Tunis, tako da ove selekcije ne mogu da budu rivali izabranicima selektora Stojkovića u grupi.

U prvom šeširu su Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija i Portugal.

Drugi šešir čine Meksiko, Holandija, Danska, Nemačka, Urugvaj, Švajcarska, SAD i Hrvatska.

Reprezentacije iz poslednjeg, četvrtog šešira su Kanada, Kamerun, Gana, Saudijska Arabija, Ekvador i pobednici preostala tri baraža - Peru - Australija/UAE, Kostarika - Novi Zeland i Vels - Ukrajina/Škotska.

Kuglice na žrebu u Dohi izvlačiće legendarni srpski fudbalski trener Velibor Bora Milutinović, čuveni Brazilac Kafu i Nemac Lotar Mateus.

Osim njih, na žrebu će učestvovati i Nigerijac Džej Džej Okoča, Alžirac Rabah Mađer, Adel Ahmed Malalah iz Katara, Iranac Ali Daje i Australijanac Tim Kejhil.

Komentari (0)

Sport