Fudbal

Trener Barselone veliča Pedrija: On je kao Inijesta, pomalo stidljiv a pravi razliku

Komentari

Autor: Euronews

04/04/2022

-

13:18

Trener Barselone veliča Pedrija: On je kao Inijesta, pomalo stidljiv a pravi razliku
Trener Barselone veliča Pedrija: On je kao Inijesta, pomalo stidljiv a pravi razliku - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Barselona se vratila na drugu poziciju u Primeri. Od ponora do vrha, katalonski brod, polupan kontroverzama, povredama i finansijskom dubiozom, trener Ćavi Ernandez uspeo je da zakrpi i za tri meseca uspešno ga vrati na trasu kojom se ide ka uspehu. 

Real je čini se nedostižan na prvom mestu, malo je kola da bi se napravilo čudo, ali pobedu nad Seviljom (1:0) i probijanje na poziciju broj dva doneo je fantastični Pedri Gonzales. Dva lažnjaka, pa neodbranjiv udarac u sam ćošak moglo je da bude delo samo vrhunskog talenta, što najskupkji igrač današnjice svakako jeste.

 

 

Ćavi nije propustio priliku da još jednom istakne biser svetskog fudbala.

"Postigao je neverovatan gol protiv Sevilje. Pedri je supertalentovan igrač za naš sistem, malo je takvih na planeti. Lider je na terenu, mnogo se i pametno kreće na terenu, uvek traži loptu. Podseća me na Inijestu, pomalo stidljivo i introvertnog igrača koji pravi razliku. Ohrabrujem Pedrija da šutira sa distance. On ima instinkt za asistenciju, onaj odlučujući pas. Ali, ima trenutaka kad moraš da šutiraš na gol, a drago mi je da Pedri to prepoznaje", hvalio je igrača trener Katalonaca.

Komentari (0)

Sport