Fudbal

Liverpul gostuje u Lisabonu u četvrtfinalu Lige šampiona: Klop svim silama napada Benfiku

Komentari

Autor: Euronews

05/04/2022

-

10:14

Liverpul gostuje u Lisabonu u četvrtfinalu Lige šampiona: Klop svim silama napada Benfiku
Mohamed Salah - Copyright Tanjug/(AP Photo/Jon Super)

veličina teksta

Aa Aa

Benfika je sigurno najveće iznenađenje ovosezonske Lige šampiona, a da li će postati senzacija i da uđu u polufinale zavisiće ipak od Liverpula. Slavni engleski klub je apsolutni favorit u dvomeču protiv ništa menje slavnih lisabonskih "orlova", ali će rasplet umnogome zavisi od večerašnjeg prvog četvrtfinalnog duela na "La Lušu" u LIsabonu (21.00, TV Arena 2 Premium).

Liverpul igra odlično u ovom delu sezone, a možda odlučujući meč za titulu Premijer ligi koji igraju protiv Sitija u nedelju ne bi smeo da odvoji misli igrača od zahteva večerašnjeg meča.

"Siti sledi tek posle Benfike i zato su sve misli okrenute ka ovom meču. Moramo da budemo na top nivou, budemo mentalno stabilni, da pokažemo neizmernu želju. Imali smo u prethodnom meču vođstvo od 1:0 i napadali smo kao "besni". Želim da moji igrači razmišljaju u tom pravcu. U prošlosti smo umeli i da napravimo grešku u koracima, ali smo naučili neke stvari, imamo isksutvo kao tim, ja kao trener i ne razmišljamo o onome šta je bilo. Spremni za novi izazov", uveravao je trener Liverpula Jirgen Klop.

 

 

Benfika je svesna svojih vrednosti, Ajaks su uspeli da eliminišu u Amsterdamu.

"Šanse su uvek 50/50, jer mi poštujemo sve i ne plašimo se nikog. Prepoznali smo Liverpul kao tim izuzetnih vrednosti koje predvodi sjajan trener i znamo da će forsirati veoma visok intenzitet igre. Biće to neizvestan duel, ali svako ima slabe tačke, pa i naš rival. Mi ćemo probati to da iskoristimo, umemo da se odbranimo, ali uz podršku navijača znamo da možemo sve. Zaista očekujem jednu lepu evropsku noć", nagovestio je veliku borbu Nelson Verisimo, trener "orlova" iz Lisabona.

Liverpul i Benfika imaju priličan staž duela u evrokupovima, a u 10 odigranih susreta Englezi imaju šest pobeda, Portugalci četiri i kuriozitet je što nikad nisu igrali nerešeno.

Liverpul je u čettvrtfinalima Kupa šampiona bio uspešniji od Benfike i 1978. i 1984. godine, odnosno u vremenima dominacije u evropskom fudbalu. Benfika im je uzvratila 2006. godine u osmini finala Lige šampiona (1:0 u Lisabinu, 2:0 na Enfildu), dok je Liverpul bio uspešniji 2010. u četvtfinalu Lige Evrope (1:2, 4:1).

"Žutica" preti Žoti i Maneu kod Liverpula i polovini tima "orlova" iz Lisabona: Grimaldu, Žoao Mariju, Otamendiju, Gonkalu Ramosu, Rafi Silvi, Vejglu i Jeremčuku.

Mogući sastavi

Benfika: Vlahodimos - Žilberto, Otamendi, Vertonhen, Grimaldo - Vejgl, Tarabt, Žoao Mario - Darvin Nunjez, Gonkalo Ramos, Rafa Silva.

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Henderson, Tiago Alkantara - Salah, Mane, Dijaš

Četvrtfinale Lige šampiona

Danas

Mančester siti - Atletiko Madrid 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Benfika - Liverpul 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Sreda

Čelsi - Real 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Viljareal - Bajern 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Revanši se igraju 12. i 13. aprila

POLUFINALE (27. april i 4. maj)

Čelsi/Real - Mančsster s./Atletiko M.

Benfika/Liverpul - Viljareal/Bajern

FINALE

Pariz, stadion "Francuska" 28. maja

Komentari (0)

Sport