Fudbal

Pobedom u Lisabonu Liverpul obezbedio miran revanš

Komentari

Autor: Euronews

05/04/2022

-

22:55

Pobedom u Lisabonu Liverpul obezbedio miran revanš
Benfika - Liverpul - Copyright Tanjug/(AP Photo/Armando Franca)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Liverpula dominirali su na Lužu, posebno u prvom poluvremenu kada su stekli vođstvo od 2:0. Na kraju su u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona slavili protiv Benfike rezultatom 3:1.

Domaćin se probudio u nastavku, imao period bolje igre koji nije doneo potpuni preokret.

Mrežu tima iz Lisabona nečeo je Konate u 17. minutu. Korner sa leve strane izveo je Endrju Robertson, a štoper gostiju sjajno skočio i sa osam metara precizno ciljao glavom - 0:1.

Vođstvu Liverpula su prethodile prilike Salaha kada ga je Mane atraktivno petom proigrao, Egipćanin utrčao u kazneni prostor, a Otamendi uklizao i otklonio opasnost. Potom je Salah u narednom napadu proigrao Keitu, njegov udarac sa 13 metara golman Vlahodimos je odbranio.

U 25. minutu Luis Dijaz nije realizovao asistenciju Keite, pokušaj loba bio je nesupešan, a deset minuta kasnije usledila je još jedna fantastična akcija gostiju. Aleksander-Arnold je centrirao, Luis Dijaz je glavom spustio loptu do Maneu koji je natrčao i pogodio mrežu za 2:0.

 

 

U finišu poluvremena Salah je imao još jednu priliku za ubedljivije vođstvo, na drugoj strani u izglednoj situaciji našao se Rafa Silva ali je bio neprecizan.

Na početku drugog poluvremena Konate je nespretno intervenisao u svom petrcu na centaršut Rafa Silve, lopta mu je prošla kroz noge, prihvatio je Darvin  Nunjez i smanjim na 2:1. U 60. minutu Benfika je izvela brzu kontru, snažan šut Evertona po zemlji zaustavio je Alison. 

Rezultatsku neizvesnost otklonio je Luis Dijaz u 85. minutu, iskoristio je idealno dodavanje Keite, izašao sam pred golmana domaćina i postavio konačnih 3:1.    

Benfika: Vlahodimos - Žilberto, Otamendi, Vertongen, Grimaldo - Rafa, Vajgl, Tarabt (Meite), Everton (Jaremčuk) - Ramos (Žoao Mario), Nunjez.

Liverpul: Alison - Aleksander Arnold (Gomez), Konate, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Keita (Milner), Tijago (Henderson) - Salah (Žota), Mane (Firmino), Dijaz

 

Komentari (0)

Sport