Fudbal

Ronald Kuman novi selektor Holandije: Van Gal odlazi nakon SP u Kataru

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2022

-

10:34

Ronald Kuman novi selektor Holandije: Van Gal odlazi nakon SP u Kataru
Ronald Kuman novi selektor Holandije: Van Gal odlazi nakon SP u Kataru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije Luj Van Gal napustiće tu funkciju nakon Svetskog prvenstva u Kataru, a zameniće ga Ronald Kuman, saopštio je Fudbalski savez Holandije.

Ovakva promena usledila je nakon što je iskusni stručnjak pre nekoliko dana otkrio šokantnu vest da boluje od raka prostate i da će morati da se posveti lečenju.

Čelnici savez morali su brzo da reaguju i izbor je pao na nekadašnjeg trenera Barselone i jednog od najboljih holandskih fudbalera u istoriji.

"Ponosan sam što ću dobiti novu priliku da vodim selekciju svoje zemlje. Imam veliki motiv i nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo dobre rezultate", poručio je novi selektor Holandije.

Kuman je prvi put na klupu nacionalnog tima seo 2018. godine kad je zamenio Dika Advokata i tada je uspeo da odvede reprezentaciju u finale Lige nacija, gde su Holanđani poraženi od Portugala (0:1).

Dve godine kasnije holandski stručnjak se preselio u Barselonu sa kojom je osvojio Kup Španije, ali je u oktobru 2021. godine smenjen sa te funkcije zbog loših rezultat u Primeri.

Komentari (0)

Sport