Fudbal

Jirgen Klop upozorava uprkos pobedi Liverpula: Nismo u zemlji snova, ništa nije rešeno

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2022

-

11:33

Jirgen Klop upozorava uprkos pobedi Liverpula: Nismo u zemlji snova, ništa nije rešeno
Jirgen Klop upozorava uprkos pobedi Liverpula: Nismo u zemlji snova, ništa nije rešeno - Copyright Tanjug/ AP Photo/Armando Franca

veličina teksta

Aa Aa

Kvalitet je kvalitet, Liverpul je iskoristio sve prednosti i pobedom u Lisabonu nad Benfikom (3:1), učinio je veliki korak ka plasmanu u polufinale Lige šampiona. Ostaje im da u revanšu 13. apriula na svom "Enfildu" potvrde plasman.

Lisabonski "orlovi" nisu mogli da ispariraju "redsima" ni u skoku, ni u tranziciji, pa im ostaju na "Enfildu" da probaju nemoguće. Baš na to "nemoguće" upozorio je trener Lioverpula Jirgen Klop, svestan da ekipu čeka u nedelju i veliki derbi za titulu sa Mančester sitijem.

"Doći u Lisabon i pobediti pred ovaom publikom u Ligi šampiona je veoma teško. Benfika je igrala kao da se borti za život. Mi smo im dali veoma male mogućnosti, zaslužili su gol, kao što smo i mi zaslužili da pobedimo. Možda smo biolje mogli da se branimo, ali opet, teško je biti 90 minuta u fokusu protiv ekipe koja ima dobru tranziciju. U svakom slučaju, znali smo kvalitete rivala, znamo i kako su slavili u Amsterdamu protiv Ajaksa i bićemo spremni. Ništa nije rešeno", istakao je Klop.

Igrao je Klop na kartu "za gol više".

"I na poluvremenu smo znali da 2:0 nije ništa, lepo vođstvo, ali ništa više od toga. Postigli su gol, otvorili su nam prostor, a mi smo imali više prilika. Obično i postižemo više golova. Dijaš je realizovao jednu priliku, moglo je biti lako i 4:1 što bi bilo zaista lepo, ali mi znamo da nismo stigli u zemlju snova. Bićemo spremni za šest dana za novi težak meč", rekao je Klop.

 

 

Ne predaje se ni trener Benfike Nelson Verisimo.

"Vrata se joiš nisu zatvorila. Treći gol Liverpula nam je umnogome otežao revanš, ali biti u dobroj meri egal sa jednom od najboljih ekipa na svetu je dobar znak. Odigrali smo bolje u drugom poluvremenu, postigli smo gol, moglo smo i do izjendačenja. Naravno, 1:3 na "Enfildu" je teško stići, ali, ponavljam, vrata polufinala nam nisu zatvorena, samo će biti mnogo teško kroz njih proći", istakao je trener Benfike.

Kolumbijac Luis Dijaš je bio noćna mora benfike i dok je igrao za Porto do nedavno, a nastavio je da ih "teroriše" i u dresu Liverpula. Sjajna asistencija za drugi gol Manea, pa savršena završnica kada je zapečatio sudbinu "orlova" doneli su mu epitet igrača utakmice".

"Bio je to veoma važan gol jer nam je doneo konačno i bolji rezultat na kraju. Čekao sam svoj momenat i srećom sam ga i ovekovečio golom. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, napravili smo dobar rezultat za revanš. Znamo isto tako da nismo završili posao, Benfika je dobar tim koji može da vas ugrozi na bilo kom terenu. Znamo šta nam je činiti, bićemo spremni za njih i u revanšu", istakao je Dijaš.

Komentari (0)

Sport