Fudbal

Na prodaju dres u kojem je Maradona postigao gol "Božijom rukom": Procenjena vrednost 4.000.000 evra

Komentari

Autor: Euronews

06/04/2022

-

13:29

Na prodaju dres u kojem je Maradona postigao gol "Božijom rukom": Procenjena vrednost 4.000.000 evra
Na prodaju dres u kojem je Maradona postigao gol "Božijom rukom": Procenjena vrednost 4.000.000 evra - Copyright AP Photo/Jon Super, file

veličina teksta

Aa Aa

Dres Dijega Armanda Maradone u kojem je legendarni Argentinac postigao čuveni gol "Božijom rukom" u duelu protiv Engleske na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986. godine biće prodat za četiri miliona evra.

Zapravo, on će se od 20. aprila do 4. aprila naći na aukcijskoj prodaji, a procenjuje se d abi mogao da dostigne pomenutu vrednost.

Nakon tog četvrtfinalnog susreta Mundijala u Meksiku jedan od najboljih svetskih fudbalera svih vremena je zamenio dres sa engleskim reprezentativcem Stivom Hodžom, koji je sada spreman da ga proda.

"Ovaj dres koji je kod mene 35 godina ima veliko kulturno nasleđe za navijače Argentine, ali i nas Engleze. Bila je apsolutna privilegija igrati protiv jednog od najvećih igrača svih vremena, a taj gol koji je Maradona postigao rukom je jedna od najznačajnijih trenutaka u istoriji fudbala", rekao je Hodž.

Argentina je u tom susretu slavila 2:1 nakon što je Maradona postigao i drugi gol, kad se bukvalno prošetao kroz celu odbranu rivala i poslao loptu u mrežu, da bi kansije taj pogodak bio proglašen za golom 20. veka

Komentari (0)

Sport