Fudbal

Dušan Vlahović doneo pobedu Juventusu u Kaljariju

Komentari

Autor: Euronews

09/04/2022

-

22:39

Dušan Vlahović doneo pobedu Juventusu u Kaljariju
AP Photo/Alberto Saiz - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alberto Saiz

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Juventusa su uz dosta muke stigli do tri boda u Kaljariju. Slavili su rezultatom 2:1, a trijumf "Staroj dami" doneo je Dušan Vlahović u 75. minutu.

Dibala je proigrao napadača Srbije, njegov čuvar Altare je uklizao na loptu ali nedovoljno agesivno. Vlahović je bio u naletu i uz dosta sreće zatresao je mrežu - 2:1. Petim golom u dresu tima iz Torina, izbio je na vrh liste strelaca u Seriji A sa 22 pogodaka.   
   
Nije dobro počelo za ekipu iz Torina. U 10. minutu Dibala je izgubio loptu na svojoj polovini, Razvan Marin pokrenuo je kontru Kaljarija, a Žoao Pedro je završio udarcem sa 15 metara u gornji desni ugao Ščensnija - 1:0.

Luka Pelegrini je u 23. minutu pogodio mrežu udarcem iskosa. Lopta je na putu ka golu okrznula u ruku Rabioa i pogodak je poništen nakon VAR intervencije.

Dibala je potom dobro izveo slobodan udarac sa 20 metara, ciljao je preko živog zida, lopta je prohujala pored stative. 

U samom finišu poluvremena goilman Kaljarija Kranjo je odbranio snažan udarac Kvadrada koji je odmah potom krenuo u prodor sa levog boka i centrirao, a De Liht udarcem glavom na drugoj stativi izjednačio na 1:1.

Dva minuta pre pobedonosog pogotka Vlahović je imao povoljnu priliku šansu. Probio se pored dvojice čuvara napravio prostor za šut ali nije bio dovoljno precizan. 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport